Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Renault Talisman Estate: nové veľké kombi

Vyvážené proporcie, štíhly profil a veľkorysý vnútorný priestor a užívateľsky prívetivý objem takmer 1700 dm3 sú kľúčové faktory kombi Talisman, ktorý u nás poznáme pod menom Grandtour.

Talisman Renault a   Renault_76971_global_en

Jeho dlhý rázv or osí kolies  (2 809 mm) poskytuje dostatok priestoru pre cestujúcich a ich batožinu. Verzia kombi bude mať podobné rozmery, ako sedan: dĺžka 4 865 mm, šírka 1 868 mm, šírka so spätnými zrkadlam 2 081 mm, so sklopenými zrkadlami1 890 mm, výška 1 465 mm, výška otvoreného zadného veka 2 111 mm. Užívateľsky prívetivá veľkosť priestoru pre batožinu je takmer 1,700 dm3. Široký vstupný otvor, nízka nakladacia hrana a rovná podlaha uľahčia nakladanie všetkej batožiny. Objem batožinového priestoru až po výšku operadiel zadných sedadiel je 572 dm3, jeho dĺžka meria 1 116mm, alebo 2 011 mm pri zložených zadných sedadlách, šírka zas 1 116 mm. A veko batožinového priestoru sa automaticky otvorí, len čo vsuniete nohu pod zadný nárazník.

Nové kombi Renault Talisman prichádza v desiatich farbách karosérie, z ktorých dve sú nové: vison Brown a Carmin Red. Všetky farby majú dlhú životnosť , lepšiu odolnosť proti poškriabaniu a vysokú lesk.

Vďaka hands-free karte automobil privíta vodiča a cestujúcich, keď sa k vozidlu približujú. Rozsvietia sa denné a zadné svetlá a svetlo v interiéri a svetlo zo spodnej časti spätných zrkadiel osvetlia priestor okolo dverí.

Interiér vozidla Renault Talisman kombi je priestranný až veľkorysý. V kabíne sú hlboké a pohodlné sedadlá, ktoré vodičovi a spolujazdcovi ponúkajú rad rôznych nastavení. Sedadlá s ventiláciou, vyhrievaním alebo s masážnou funkciou premenia každú cestu na plnú pohody. V rámci systému Multi-Sense® sa dá  zvoliť rôzny režim šoférovania a vďaka automatickému nastaveniu tuhosti tlmičov a podvozka 4Control aj optimálny komfort jazdy.

Zvlášť priestorný interiér

Podobne ako verzia sedan aj Renault Talisman Estate figuruje medzi najlepšími vo svojom segmente aj z hľadiska priestrannosti kabíny. Napríklad výška nad hlavami cestujúcich je 902 mm vpredu a vzadu 886 mm (+ 30 mm oproti sedanu). Priestor vpredu v oblasti lakťov meria 1512 mm, priestor vzadu na kolená je 262 mm. Od druhej úrovne výbavy modelu je  odávaný so sedempalcovým dotykovým displejom. Funkcie dotykového displeja sa ovládajú pomocou klávesových tlačidiel, otočných multifunkčných regulátorov na stredovej konzole a prídavného riadiaceho modulu, namontovanom na volante, čo znamená, že systém môže byť prevádzkovaný úplne bezpečne. Najobľúbenejšie a najčastejšie používané funkcie sú vždy na dosah ruky.

Multi-Sense

Na ceste sa môže kombi Renault Talisman pochváliť vynikajúcou dynamikou a komfigurateľnou jazdou vďaka kombinácie 4Control podvozku (riadenie všetkých štyroch kolies) a elektronickej kontroly riadenia. Renault je prvým výrobcom, ktorý ponúka MULTI-SENSE systém, ktorý komplexne a intuitívne koordinuje a kontroluje rôzne technológie, ktoré sa nachádzajú vo vozidle, čím sa vytvára jedinečne príjemný zážitok z jazdy vďaka štyrom možnostiam nastavenia (Eco, Comfort, neutrálne a šport).

Skúsennosti z F 1

Na pohon slúži široká ponuka zážihových a vznetových motorov, ktoré ťažia z odborných skúseností, ktoré nzahromaždil Renault v nekompromisnom svete motoristického športu, najmä vo F 1. Motory sú vybavené technológiami poslednej generácie, ako sú priame vstrekovanie benzínu či oceľové piesty. Všetky benzínové a vznetové motory sú v súlade s legislatívou Euro6 a pokrývajú aj náročný dopyt na trhu.

ENERGY dCi 110: 81 kW/110 k a 260 Nm krútiaceho momentu k dispozícii od

1 750 ot/min., priemerná spotreba 3,7 l/100 km, Vmax. 185 km/h.

ENERGY dCi 130: 96 kW/130 k a 320 Nm od 1 750 ot/min. Kombinovaná spotreba paliva iba 4,0 l/100 km.

ENERGY dCi 160 EDC Twin Turbo: 115 kW/160 k a 380 Nm od 1 750 ot/min, priemerná spotreba 4,5 l/100 km.Tento vznetový motor ťaží z technológie Renault Twin-Turbo. Zrýchlenie z 80 až 120 km/h len 8,7 sekundy pri spotrebe paliva len 4,5 l/100 km.

ENERGY TCE 150 EDC: 110 kW/150 k a 220 Nm od 2 500 ot/min,  ktorý poháňa vozidlo výhradne cez sedemstupňovou EDC dvojspojková automatickú prevodovku, zrýchľuje z pokoja na 100 km/h za 9,9 sekundy a dosahuje maximálnu rýchlosť 209 km/h. Kombinovaná spotreba paliva je 5,8 l/100 km.

ENERGY TCE 200 EDC: 147 kW/200 k a 260 Nm od 2 500 ot/min. Tento zážihový agregát má športové mrštnú akceleráciu. Z 0-100 km/h akceleruje za púhych 7,9 sekundy. Spotreba paliva a iba 5,8 l/100 km.

Kombi si žiada trh

Nový Talisman je užívateľsky prívetivé kombi. Renault vybavil svoj nový veľký rodinný automobil radom varovnými a ochrannými systémami, ktoré poskytujú vysokú úroveň aktívnej bezpečnosti. Rovnako myslel na zlepšenie pasívnej bezpečnosti vozidla nad rámec stále náročnejšej normy NCAP. Nechýba adaptívny tempomat, aktívny systém núdzového brzdenia, svetlomety svietiace  do zákruty, ani  varovný systém Lane Departure Warning a Blind Spot Warning. parkovací systém  Easy Park Assist, predné, zadné a bočné parkovacie senzory, cúvacia kamera, automatické prepínanie stretávacích a diaľkových svetiel, elektronická parkovacia brzda, asistent rozjazdu do kopca, hands-free karta, či automatické elektrické otváranie  veka batožinového priestoru.

O Renault Talisman kombi  sa zaujímajú predovšetkým firemné flotily a manažéri. Čoraz viac je vyhľadávanný pre svoju priestrannosť aj ako moderný rodinný automobil kvôli vynikajúcim jazdným vlastnostiam, pohodliu, miernym prevádzkovým nákladom a potešeniu, ktoré poskytuje.

Renault (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov