Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mercedes-AMG C 63 Cabriolet

Mercedes-Benz len nedávno predstavil štvrtý a posledný modelový variant novej triedy C, ktorá je na trhu už od roku 2014. Doteraz najsilnejšiu motorizáciu AMG C 43 Cabriolet nahradí „skutočné“ AMG s vidlicovým osemvalcom.

Mercedes-Benz s divíziou AMG uprednostňovali vidlicové osemvalce aj pre malé modely strednej triedy. Konkurencia z Mníchova prešla na radový šesťvalec, Mercedes-Benz však s novou generáciou triedy C zostáva verný osemvalcom.

S novou triedou C tak prišla vynovená motorizácia z Affalterbachu so zmenšeným zdvihovým objemom, zachovala si však usporiadanie V8. Obdobný motor bude poháňať tiež C Cabriolet vo verzii C 63 a C 63 S.

Vidlicový osemvalec zo zdvihového objemu 4,0 litra ponúka 350 kW (476 k) v slabšej verzii a 375 kW (510 k) vo verzii S. Pohonná jednotka je „dopovaná“ turbodúchadlom a využíva priame vstrekovanie benzínu.

Krútiaci moment vrcholí hodnotou 650 Nm prípadne 700 Nm od 1 750 do 4 500 ot./min. Mercedes-Benz udáva priemernú spotrebu od 8,9 do 9,3 l/100 km. Pohotovostná hmotnosť je voči kupé vyššia. Slabšia verzia má 1 910 kg a silnejšia 1 925 kg.

Mercedes-AMG C 63 S Cabriolet Mercedes-AMG C 63 S Cabriolet

Maximálna rýchlosť je elektronicky obmedzená na 250 km/h a zrýchlenie z 0 na 100 km/h zvládne za 4,1 respektíve 4,2 sekundy. S balíkom AMG Driver´s Package upraví automobilka maximálnu rýchlosť na 280 km/h.

S motorom je spojená 7-stupňová automatická prevodovka. Sériovo dodávaný podvozok AMG Ride Control ponúka adaptívne tlmenie. K dispozícii je režim Comfort, Sport a Sport Plus. Zadná náprava je voči sedanu a kombi nanovo vyvinutá a má obdobné parametre ako náprava z kupé.

C 63 Cabriolet stojí na 18-palcových diskoch s 10-lúčovým dizajnom a titánovo šedým lakovaním. Verzia S má 19-palcové disky s dizajnom dvojitých 5-lúčov. Za príplatok budú dostupné 20-palcové disky.

Mercedes-AMG C 63 S Cabriolet Mercedes-AMG C 63 S Cabriolet

Pre lepšiu trakciu zadnej nápravy využíva slabšia verzia mechanický samosvorný diferenciál a silnejší variant jeho elektronickú verziu. C 63 Cabriolet má 360 mm brzdové kotúče na oboch nápravách, verzia S má vpredu kotúče s priemerom až 390 mm. Príplatkové keramické brzdy ponúknu predné kotúče s rozmerom 402 mm.

Hliníková predná kapota znižuje pohotovostnú hmotnosť. V prednej mriežke chladiča je logo AMG. Balík AMG Night Package prinesie chrómové mriežky v maske chladiča, čierne vonkajšie elementy alebo kryty spätných zrkadiel v karbóne.

Mercedes-AMG C 63 S Cabriolet Mercedes-AMG C 63 S Cabriolet

Na začiatku predaja bude k dispozícii limitovaná edícia Edition 1. Tá ozvláštni kabriolety logami Edition 1, kovanými diskami s priemerom 19 a 20 palcov, koženými sedadlami alebo chrómovým okrajom mriežky chladiča. Sériová a príplatková výbava je obdobná, ako v prípade kupé.

MM, Mercedes-Benz

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov