Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Toyota Mirai: svetové "zelené" auto roka

Toyota Mirai na tlačovej konferencii, ktorá sa konala na newyorskom autosalóne, vyhlásili za najekologickejšie vozidlo roka 2016. Volila  porota zložená zo 73 medzinárodných motoristických novinárov z 23 krajín.

MIRAI_HYD_01_DPL__mid       MIRAI_INT_12_DPL__mid
Toyota Mirai vybrali z pôvodného vstupného zoznamu ôsmich nových vozidiel z celého sveta, potom zo zúženého zoznamu troch finalistov, na ktorom sa okrem víťaza nachádzala aj nová Toyota Prius.

Mirai je priekopnícke vozidlo, ktoré prispeje k spoločnosti založenej na energii z vodíka. Výfukovými splodinami je nie je nič iné než vodná para. Okrem pokročilej technológie palivových článkov a minimálneho vplyvu na životné prostredie je jazda s modelom Mirai zábavná. Vozidlo má futuristický dizajn, ktorým sa jasne radí medzi vozidlá typu FCV a ponúka pokojnú a komfortnú jazdu.

MIRAI_HYD_10_DPL__mid       MIRAI_HYD_06_DPL__mid

Toyota Mirai sa v Európe objavila v septembri 2015 a v súčasnosti je už k dispozícii na prenájom alebo kúpu vo Veľkej Británii, Nemecku a Dánsku. Komerčné uvedenie sa chystá v Belgicku, Holandsku, Nórsku a Švédsku, čím sa počet európskych krajín, kde je Mirai dostupný, zvýši na sedem. Mirai sa taktiež predáva v Japonsku a v Spojených štátoch.

Toyota, dk

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov