Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Seat Alhambra oslavuje 20 rokov

Presne pred 20 rokmi predstavili zástupcovia Fordu, Seatu a Volkswagenu trojičky Galaxy, Alhambra a Sharan. Seat pri oslave okrúhleho výročia pripravil limitovanú edíciu svojej Alhambry.

Veľké MPV modely neboli vždy obľúbené. Prvý „boom“ prišiel v 90-tych rokoch, keď Renult vo veľkom predával svoje modely Scénic a Espace. Koncern Volkswagen preto v roku 1996 predstavil s partnerom Ford nové MPV modely.

Seat Alhambra je u nás veľmi obľúbená. Pri príležitosti 20. výročia pre ňu pripravila automobilka mimoriadnu edíciu, ktorá bude dostupná len niekoľko mesiacov. K veľkému priestoru tak pridáva bohatú sériovú výbavu.

Seat Alhambra 20 rokov Seat Alhambra 20 rokov

Exteriér zvýraznia 17-palcové disky v lesklom čiernom lakovaní. Do sériovej výbavy pribudli xenónové svetlomety, tónované bočná a zadné okná a veľká panoramatická elektricky posuvná strecha. V interiéri nájdeme sedadlá čalúnené v Alcantare s prešívaním vo svetlej farbe.

Predné sedadlá majú navyše športovú štruktúru a masážnu funkciu. Seat do výbavy pridal tiež bezkľúčový vstup vrátane otvárania zadných batožinových dverí gestom nohou. Otváranie zadných dverí s rukami plnými tašiek tak bude jednouchou záležitosťou.

Seat Alhambra 20 rokov Seat Alhambra 20 rokov

Dvojica bočných posuvných dverí dostala elektrické ovládanie. Asistenčné systémy zastupuje Lane Assist (ochrana pred vybočením z jazdného pruhu), Blind Spot Detection (varovanie pred vozidlami v mŕtvom uhle) a Light Assist (svetelný asistent). Navigačný systém ponúkne možnosť pripojenia smartphonov s funkciou Mirror Link.

MM, Seat

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov