Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Míľnik: miliónta Škoda Octavia tretej generácie

Medzinárodný úspech: Zákazníkom na celom svete v roku 2015 dodali celkom 432 300 vozidiel modelového radu Octavia, čo je o 11 percent viac ako v predchádzajúcom roku.

Jubilejný automobil Octavia Scout v bielej farbe Moon zišiel z linky v hlavnom výrobnom závode spoločnosti Škoda Auto v Mladej Boleslavi. Od uvedenia modelu v roku 1996 vyrobila česká automobilka celkovo päť miliónov vozidiel modelového radu Octavia.

Je to vôbec najúspešnejší model značky Škoda a býva označovaný za “Srdce značky”. Jeden milión vozidiel modelového radu Octavia tretej generácia podčiarkuje úspech modelu na trhu. Definuje nové prvky vo svojej triede: je najväčšou, najpraktickejšou, najbezpečnejšou a najkomfortnejšou Octaviou všetkých čias. Viac než ktorýkoľvek iný model značky Škoda symbolizuje razantný vzostup značky v minulých dvoch desaťročiach.

Octavia tretej generácie je všestrannejšia  než kedykoľvek predtým. Vo verzii liftback i kombi je k dispozícii s pohonom predných aj všetkých kolies. Model Octavia RS je najrýchlejšou sériovou Octaviou všetkých čias. V roku 2014 debutovala Octavia GTEC s pohonom na zemný plyn, aj Octavia Scout s cenenými prednosťami pri jazde aj mimo spevnených ciest. V Európe je okrem toho v ponuke aj exkluzívna Octavia L & K.

Vďaka širokej ponuke modelov a vynikajúcim vlastnostiam sa Octavia prejavila na všetkých trhoch ako trefa do čierneho. Bestseller značky Škoda oceňuje aj odborná verejnosť.

V minulých rokoch tento automobil získal viac ako 50 cien doma aj v zahraničí, okrem toho model bodoval v rade porovnávacích testov.

Tretia generácia modelu Octavia bola uvedená na trh v roku 2013. Väčšinu z modelov radu

Octavia vyrába Škoda Auto vo svojom hlavnom výrobnom závode v Mladej Boleslavi. Okrem Českej republiky schádza Octavia aj z výrobných liniek v Číne, Rusku, Indii a v

Kazachstane.

Dôležitým odbytišťom  pre model Octavia aj značku Škoda je najväčší samostatný trh – Čína, na ktorý bola aktuálna Octavia uvedená v máji 2014. Odvtedy sa tento kompaktný automobil vyrába v závode spoločnosti SAIC Volkswagen v Ning-po.

Za prvé dva mesiace tohto roka dodala Škoda svojim zákazníkom 70 500 vozidiel radu Octavia.

ŠKODA AUTO (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov