Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ženeva 2016: Subaru XV Concept

Prednedávnom sme vás informovali o novom koncepte z dielne Subaru. Automobilka uverejnila len 1 fotografiu so strohými informáciami. Na autosalóne v Ženeve však zástupcovia značky predstavili koncept v celej podobe.

Nový koncept XV Concept predstavuje novú generáciu dizajnu Subaru, ktorý automobilka nazvala Dynamic X Solid. V kompaktnom crossoveri nájdeme znaky Subaru vozidiel, ale tiež víziu budúcich automobilov.

Predná časť je s bočnou siluetou a zadnou časťou spojená v dynamickom štýle. Koncept predstavuje „potešenie a pokoj v duši“, ktorým Subaru láka svojich nových zákazníkov. Zdá sa vám to obdobné s inou japonskou automobilkou? Mazda však spojenie „duša“ používa v inom slovnom spojení.

Subaru XV Concept Subaru XV Concept

Podľa Subaru má koncept vynikajúce aerodynamické vlastnosti, hodnotu koeficientu odporu vzduchu cx však nezverejnili. Exteriérová farba je Glacier Khaki Silica. Z obrazového materiálu však vieme, že ide o slabo modrú farbu.

Čierne spodné plasty sú po celej dĺžke vozidla. Na prednej maske nájdeme oranžové elementy. Tie sú tiež na prednom a zadnom nárazníku, pozdĺžnom strešnom nosiči alebo nových hliníkových diskoch s priemerom 19 palcov.

Subaru XV Concept Subaru XV Concept

Hexagonálna mriežka chladiča symbolizuje automobilku Subaru. S ňou sú spojené predné svetlomety, ktoré Subaru nazvalo „jastrabím okom“. Automobil je dlhý 4 520 mm, široký 1 920 mm a vysoký 1 570 mm. Rázvor je 2 670 mm.

Subaru je známe svojim pohonom všetkých kolies, ktorý nechýba ani novému konceptu. Zadné kombinované svetlomety zdôrazňujú široký a nízky vzhľad karosérie. Rozšírené blatníky majú navyše plastové podbehy, ktoré chránia lak pred poškrabaním.

MM, Subaru

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov