Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ženeva 2016: Volkswagen Phideon

Svetovú premiéru na ženevskom autosalóne má za sebou aj novinka od Volkswagenu, model Phideon. Nová vlajková loď pre čínsky trh prichádza s novým dizajnom a novým luxusom pre posádku.

Čínsky trh je veľmi špecifický. Miestni zákazníci preferujú veľké sedany, najlepšie s predĺženým rázvorom. Každá automobilka tak na čínskom trhu ponúka predĺžené verzie modelov, ktoré bežne v Európe alebo USA predáva len so základným rázvorom.

Na autosalóne v Ženeve predstavili zástupcovia Volkswagenu nový prémiový sedan Phideon, ktorý bude vlajkovou loďou automobilky v Číne. Novinku začnú predávať až v treťom štvrťroku 2016, obrazový materiál je však k dispozícii už dnes.

Volkswagen Phideon Volkswagen Phideon

Exteriér je blízky modelu Passat, z ktorého tiež novinka vychádza. Dĺžka vozidla je viac ako 5 metrov, zákazníci v Číne totiž požadujú dlhé sedany. Ostré línie a klesajúca strecha evokujú dizajn kupé. Novinka však tiež trocha pripomína dosluhujúci Phaeton.

Masku chladiča zdobia chrómové prvky, ku ktorým dizajnovo ladia predné svetlomety. V interiéri je dôležitou časťou priestor pre zadných cestujúcich. K dispozícii však bude napríklad informačný displej s 3D zobrazením, ktorý určite poteší vodičov.

Volkswagen Phideon Volkswagen Phideon

Cestujúci budú môcť odosielať informácie do tohto systému a osloviť tak vodiča zo zadných sedadiel. Volkswagen s touto limuzínou plánuje rozšíriť svoje predajné výsledky na rozsiahlom čínskom trhu, kde s modelom Phaeton veľmi nezabodoval.

MM, Volkswagen

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov