Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Opel: nové distribučné centrum

Automobilka Opel stavia nové distribučné centrum, ktoré bude logistickým centrom pre náhradné diely z celého sveta.

Logistické centrá vznikajú po celom svete. Automobilky ich potrebujú na správne zosúladeniu dodávok dielov do výroby, ale aj na distribúciu náhradných dielov. Opel tak stavia nové logistické centrum, ktoré zabezpečí dodávku súčastí po celom svete.

Stavba tohto centra je najväčšou investíciou skupiny General Motors na celom svete v oblasti náhradných dielov a ich logistiky. Moderná skladovacia plocha bude mať plochu až 95 000 m2.

Spoločnosť stavia nové priestory v nemeckom meste Bochum. Celkové investície predstavujú hodnotu 60 miliónov €. V distribučnom centre bude k dispozícii viac ako 100 000 rôznych dielov.

Nové centrum ponúkne 700 pracovných miest a bude fungovať od budúceho roka. Základný kameň stavby položil viceprezident pre predaj skupiny Opel Peter Christian Küspert, predseda zamestnancov v Bochume Murat Yaman a starosta Bochumu Thomas Eiskirch.

Opel distribučné centrum Bochum

Küspert zdôraznil, že distribúcia dielov je najdôležitejšou časťou výrobného cyklu vozidla. Bez dielov sa nevyrobí žiadne vozidlo. Projekt zrealizuje dodávateľ stavieb Goldbeck, ktorý bude zodpovedný za všetky inžinierske služby.

Rozloha 10 hektárov zodpovedá veľkosti tuctu futbalových ihrísk. Miesto pod skladovacími halami sa vyplní 190 000 m3 zeminy. Regálové systémy, ktoré tam postavia, budú mať celkovú dĺžku 13 500 m.

V dlhodobom horizonte je tiež plán spolupráce s prepravnou spoločnosťou DHL, ktorá tiež plánuje v tejto oblasti vybudovanie nových centier. V Bochume tak o niekoľko rokov pribudnú stovky nových pracovných príležitostí.

MM, Opel

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov