Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Novinky BMW pre rok 2016

BMW v tomto roku predstaví niekoľko noviniek. Na začiatok je to nový športový paket pre modely M3 a M4. Novinkou je tiež rozšírenie sériovej výbavy pre niektoré vybrané verzie.

BMW M3 a M4 sú športové vozidlá aj bez rôznych paketov. BMW im však dopraje novinku s názvom Competition Packet, ktorú vyvinuli inžinieri z oddelenia BMW M GmbH. Tento paket tak posilní automobily o 14 kW (19 k) na výsledných 331 kW (450 k).

Zvýšenie výkonu prinesie tiež zlepšenie dynamiky a jazdných vlastností. Verzie M3 a M4 Coupe s príplatkovou 7-stupňovou prevodovkou zrýchlia voči sériovým hodnotám z 0 na 100 km/h o 0,1 sekundy skôr (4,0 s voči 4,1 s).

BMW pre rok 2016 BMW pre rok 2016

Verzia M4 Cabrio s vyššou pohotovostnou hmotnosťou potrebuje na túto disciplínu 4,3 sekundy, čo je zlepšenie voči bežnému modelu o 0,1 sekundy. Všetky sériové automobily so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou majú zrýchlenie z 0 na 100 km/h tiež lepšie o 0,1 sekundy.

Súčasťou paketu je prepracovaný podvozok Adaptive M, ktorý ma rozdielne naladené pružiny, tlmiče, stabilizátory a jazdné režimy. Paket obsahuje nové kované disky s dizajnom 666 M s priemerom 20 palcov. Predné plášte majú rozmer 265/30 a zadné 285/30.

V interiéri pribudnú nové odľahčené M sedadlá a bezpečnostné pásy s trikolórou M. Výfukové koncovky budú lakované do čiernej chrómovej farby. Novinku je možné objednať od jari a ponuka nie je časovo obmedzená.

BMW pre rok 2016 BMW pre rok 2016

V tomto roku pribudnú do výbavy niektorých modelov nové prvky a motorizácie. Od marca bude dostupný nový štvorvalec vo verziách 325d a 325d Touring. Diaľkové parkovanie je k dispozícii už pre všetky motorizácie najnovšieho modelu 7.

Do sériovej výbavy BMW X5 a X6 pribudne systém PDC vpredu aj vzadu. Modely X5M a X6 M budú mať navyše zadnú parkovaciu kameru. Všetky verzie BMW 6 budú mať v sériovej výbave navigačný balíček ConnectedDrive a nový displej pre menu iDrive.

MM, BMW

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov