Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mercedes-AMG S 63 4MATIC Cabriolet Edition 130

Mercedes-Benz v tomto roku oslavuje významné jubileum. Najstaršia automobilka sveta vyrába vozidlá už 130 rokov a značka to bude oslavovať celý rok. Prvým modelom s výročnou edíciou je najnovší kabriolet triedy S.

Prednedávnom sme vás informovali o najnovšie triede E. Hneď druhým významným míľnikom v tomto roku je oslava 130 rokov od začiatku produkcie automobilov. Mercedes-Benz pri tejto príležitosti predstavil výročnú edíciu pre najnovší kabriolet triedy S.

V roku 1886 vytvorili páni Carl Benz a Gottlieb Daimler prvý automobil. Po 130 rokoch prichádza Mercedes-Benz s modelom S 63 4MATIC Cabriolet Edition 130, ktorý má pripomenúť tento významný míľnik.

Mercedes-Benz uprednostnil najnovší kabriolet triedy S, ktorý je vrcholom v ponuke tohto štutgartského výrobcu. Automobil predstavili na autosalóne v Detroite, kde však veľkú pozornosť na seba prevzala nová trieda E.

Mercedes-AMG S 63 4MATIC Cabriolet 130 Edition Mercedes-AMG S 63 4MATIC Cabriolet 130 Edition

Výročná edícia je lakovaná do striebornej farby Alubeam. Látková strecha je v červenej farbe a vonkajší dizajn dopĺňajú 20-palcové disky s 10-lúčovým dizajnom v matnej čiernej farbe. Automobilka plánuje vyrobiť maximálne 130 kusov.

V interiéri nájdeme dizajnovú kožu Nappa v červenej farbe Bengal s ozdobnými prvkami AMG. Vnútorné dizajnové elementy v uhlíkovo čiernom vyhotovení podčiarkujú kontrast materiálov.

V stredovej konzole a na volante je tiež odkaz na výročný model s číslom 130. Velúrové koberčeky majú červený alebo šedý okraj. Každý zákazník dostane k vozidlu ochrannú plachtu s nápisom Edition 130 a poradovým číslom automobilu.

Mercedes-AMG S 63 4MATIC Cabriolet 130 Edition Mercedes-AMG S 63 4MATIC Cabriolet 130 Edition

Pri odovzdaní modelu tiež dostane uvítací balíček s príveskom 130 na kľúče od vozidla. Automobil poháňa 5,5-litrový preplňovaný osemvalec s maximálnym výkonom 430 kW (585 k) a krútiacim momentom 900 Nm.

S pohonom všetkých kolies 4MATIC zrýchli S 63 Cabriolet z 0 na 100 km/h za 3,9 sekundy. Základná cena pre nemecký trh je 226 457 € a prvé vozidlá odovzdajú zákazníkom už v apríli tohto roka.

MM, Mercedes-Benz

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov