Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Rolls-Royce Dawn: rakúsky debut

Na Viedenskom autosalóne predstavujú nový Rolls-Royce Dawn

Popredný svetový výrobca luxusných automobilov po prvýkrát v Rakúsku na Viedenskom autosalóne predstavuje kabriolet Rolls-Royce.  Dawn vystavuje bok po boku s manažérskou limuzínou Ghost.

Autosalón vo Viedni, ktorý sa koná od 14. do 17. januára, je najdôležitejšou rakúskou automobilovou udalosťou. Priťahuje množstvo záujemcov z okolitých krajín. Očakáva sa účasť viac než 150 000 návštevníkov.

James Crichton, regionálny riaditeľ Rolls-Royce Motor Cars pre Európu, zdôraznil: „Naša účasť na tomto podujatí podčiarkuje význam stredo- a východoeurópskych trhov pre našu spoločnosť. Po dôsledne naplánovanom rozšírení siete našich dílerstiev v priebehu posledných rokov, do ktorej patrí aj pražská a varšavská pobočka, sme boli svedkami narastajúceho dopytu z Rakúska a susedných regiónov Česka, Maďarska, Slovenska a Slovinska. Teraz  predstavujeme Dawn – stelesnenie luxusu, štýlu a krásy – priamo v srdci Európy.”

Dawn je inšpirovaný elegantnými a nadčasovými kabrioletmi Rolls-Royce Silver Dawn zo 40. a 50. rokov 20. storočia. Konštruktéri sa usilovali zachytiť vývoj dizajnu Rolls-Royce a vytvoriť architektúru moderného superluxusného štvorsedadlového kabrioletu. Dawn je nádherné nové vozidlo, ktoré ponúka najdokonalejší zážitok z jazdy bez strechy a od ostatných automobilov zo stajne Rolls-Royce odlišuje až 80 percentami jedinečných panelov karosérie.

Nový model Rolly-Royce Dawn sa začne dodávať na jar 2016.

BMW Group (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov