Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Volkswagen: výroba vo Wolfsburgu a výstava CES

Nedávno sme informovali o úspechoch továrne vo Wolfsburgu. Automobilka zverejnila informácie, podľa ktorých prekonala továreň historickú métu 800 000 vyrobených vozidiel za rok.

Továreň vo Wolfsburgu za rok 2015 vyrobila viac ako 815 000 automobilov. Ide tak o najlepší výsledok od začiatku výroby. Viac ako polovica, konkrétne takmer 500 000 modelov tvoril Golf a Golf Sportsvan.

K vysokému číslu pomohol tiež obrovský dopyt nových e-Golfoch, ktoré začali vo Wolfsburgu vyrábať len nedávno. Inžinieri tiež spravili zmeny na linkách, ktoré pripravili na výrobu nového Touranu a Tiguanu.

Volkswagen Wolfsburg 800 000

Z celkového počtu bolo až 14 000 e-Golfov a takmer 18 000 Golfov GTE2. Model Touran tu už vyrábajú a pripravujú sa na výrobu Tiguana. Jeho výroba sa začne v priebehu najbližších mesiacoch.

Na veľtrhu CES v americkom Las Vegas prezentovala automobilka štúdiu z novej generácie elektrických vozidiel. Volkswagen BUDD-e ukazuje smer značky v oblasti elektromobilov a poskytuje možné scenáre o vzhľade takýchto automobilov.

Volkswagen BUDD-e Volkswagen BUDD-e

Novovyvinutý elektrický pohon umožní podľa cyklu NEDC predĺžiť dojazd až na 533 km. Celkový výkon sústavy bude 235 kW (317 k). S týmito parametrami bude novinka konkurencieschopným elektromobilom.

Volkswagen BUDD-e Volkswagen BUDD-e

Štúdia má akumulátory umiestnené na podlahe a tak mohli dizajnéri upraviť interiér bez ohľadu na priestorové pomery. Podľa automobilky sú nové akumulátory schopné nabiť sa na 80 % za menej ako 30 minút.

Volkswagen e-Golf Touch

Na výstave CES predstavili tiež nový dotykový informačný systém v e-Golfe. Displej s uhlopriečkou 9,2 palca ponúkne inovatívne ovládanie gestami, ktoré poznáme napr. z najnovšieho BMW 7.

MM, Volkswagen

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov