Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


BMW predstavilo 2 nové motocykle

BMW vyrába popri osobných automobiloch tiež jednostopové vozidlá. Dlhoročnú tradíciu má vo výrobe motocyklov s boxer motormi. Teraz automobilka predstavila 2 nové typy.

BMW je známe výrobou motocyklov s boxer motormi. Táto tradícia pochádzala ešte z vojnového obdobia. Dnes má v ponuke niekoľko rôznych typov a predstavilo ďalšie 2 novinky.

BMW G 310 R je unikátom. Po prvýkrát v ponuke BMW pribudne malý roadster s motorom so zdvihovým objemom menej ako 0,5 litra. Novinka je vďaka malej pohonnej jednotke ľahká a perfektne ovládateľná.

BMW G 301 R môže jazdiť na najrôznejšie typy benzínu, spĺňa najnovšie emisné normy a prináša „kúzlo“ značky do segmentu motocyklov so zdvihovým objemom menej ako 0,5 litra. Dizajn novinky je príbuzný s modelom S 1000 R.

BMW G 310 R BMW G 310 R

Malý svetlomet a dynamicky projektovaná palivová nádrž prezrádzajú charakter motocyklov značky BMW. Zárukou úspechu budú kvalitné materiály, doplnkové vybavenie, vynikajúce spracovanie a dvojitá vidlica.

Novovyvinutá pohonná jednotka so zdvihovým objemom 0,313 l má vŕtanie 80 mm a zdvih 62,1 mm. Motor je sklonený dopredu a hlava valcov je voči bežným motocyklom otočená o 180 °. Sacia časť je tak vpredu v smere jazdy.

BMW G 310 R

Maximálny výkon je 25 kW (34 k) pri 9 500 ot./min. Krútiaci moment 28 Nm vrcholí pri 7 500 ot./min. Pohotovostná hmotnosť len 158 kg zaručuje dynamické jazdné vlastnosti. Výkonný brzdový systém má v sériovej výbave systém ABS.

Predný kotúč s priemerom 300 mm brzdí 5-piestikový strmeň a vzadu je 240 mm brzdový kotúč s 2-piestikovým plávajúcim strmeňom. Trubkový oceľový rám so štruktúrou mriežky ponúkne vysokú pevnosť.

BMW eRR BMW eRR

Druhou novinkou od BMW je experimentálny model eRR. Dynamika vysokovýkonných motocyklov je spojená s nulovými emisiami. BMW eRR využíva na pohon elektromotor, ktorý spája vysoký krútiaci moment s nulovými emisiami.

V minulosti BMW uviedlo typ C, ktorý predstavil ľahké jazdenie v meste s nulovými emisiami. Novinka v tomto štýle pokračuje a prináša športovejší dizajn inšpirovaný motocyklom S 1000 RR. Koncept s výkonom 147 kW (200 k) tak ponúka bezkonkurenčnú dynamiku a bezemisnú prevádzku.

MM, BMW

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov