Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Iveco: nové Daily Electric

Spoločnosť Iveco uvádza na európsky trh exkluzívne vozidlo s nulovými emisiami.

Po jednoznačnom úspechu nového Daily, víťaza prestížneho ocenenia Medzinárodné dodávkové vozidlo 2015, predstavilo Iveco svetovú novinku: nové Daily Electric. Vozidlo bolo odhalené na veľtrhu Ecomondo, zasvätenému zelenej a cirkulárnej ekonomike, ktorý prebiehal začiatkom novembra v Rimini Fiera.

NuovoDailyElectric_3

Nové Iveco Daily Electric je plne elektrické vozidlo s nulovými emisiami. Vyznačuje sa vynikajúcou spoľahlivosťou a je ideálne na výjazdy do mesta, napríklad na priamy rozvoz tovaru alebo prepravu cestujúcich. V porovnaní s predchádzajúcim modelom ponúka celý rad nových funkcií. Spotreba energie je nižšia vďaka vysoko účinnému, ľahkému elektrickému príslušenstvu a životnosť batérie bola predĺžená až o 20 percent. Nové Daily Electric sa môže pochváliť aj užitočným zaťažením vyšším približne o 100 kg. Výkon batérie je optimalizovaný pre všetky poveternostné a teplotné podmienky a batérie sú 100 % recyklovateľné.

Flexibilné režimy dobíjania vozidla, patentované spoločnosťou Iveco, umožňujú dobíjať Daily z verejnej i súkromnej infraštruktúry – dobíjanie z rýchlonabíjacej stanice trvá v priemere len dve hodiny.

Nové Daily Electric má najvyššiu účinnosť vo svojej triede a predĺžený dojazd až 280 km podľa homologovaného cyklu NEDC (Nový európsky jazdný cyklus) v konfigurácii s troma batériami.Vozidlo umožňuje vodičovi vybrať si medzi dvoma režimami jazdy: Eco a Power. V režime Eco je krútiaci moment motora upravený na minimalizáciu spotreby energie bez obmedzenia maximálnej rýchlosti vozidla. V režime Power má vodič k dispozícii celý výkon hnacieho elektromotora.

Iveco (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov