Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Škoda Yeti: úspešné kompaktné SUV

V Kvasinách vyrobili 500 000. automobil Škoda Yeti.

V závode spoločnosti Škoda Auto v Kvasinách zišiel koncom októbra z linky polmilionté vozidlo Yeti. Jubilejnom vozidlom bol modelYeti Monte Carlo v červenej farbe Corrida. Yeti je celosvetovo jedným z najobľúbenejších modelov v kategórii kompaktných SUV (Sport Utility Vehicles).

ŠKODA Yeti a Yeti Outdoor

Model Yeti, s ktorým značka Škoda v roku 2009 debutovala v segmente kompaktných SUV, sa rýchlo stal jedným z najúspešnejších vozidiel svojej triedy.

V roku 2013 bol model Yeti kompletne prepracovaný a odvtedy sa vyrába v dvoch individuálnych dizajnových variantoch: ako mestská Škoda Yeti v elegantnom prevedení a ako Škoda Yeti Outdoor, ladená pre náročnejších na prevádzku mimo spevnenej komunikácie. Oba varianty bodujú výrazným dizajnom a sviežim interiérom. Okrem toho ponúkajú atraktívne Simply Clever riešenia, maximálna funkčnosť a rozšírenú kombinácii motorov a prevodoviek.

Oba varianty vozidla Yeti sú k dispozícii s pohonom predných i všetkých kolies. Moderný pohon všetkých kolies dokáže zaujať vynikajúcimi vlastnosťami v prevádzke mimo spevnenej komunikácie a ponúka maximálnu úžitkovú hodnotu v kombinácii s osvedčenými kvalitami vozidiel Yeti. Od minulého roka dopĺňa modelovú ponuku športovo ladená verzia Yeti Monte Carlo.

Okrem závodu v Kvasinách schádza Škoda Yeti z výrobných liniek aj v Číne a v Rusku. V Číne sa Yeti vyrába lokálne u partnerskej spoločnosti Shanghai Volkswagen v predĺženej verzii, určenej špeciálne pre čínsky trh. V Rusku sa toto kompaktné SUV montuje v spolupráci s ruskou automobilkou GAZ Group v závode v Nižnom Novgorode.

Škoda, šr

 

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov