Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Škoda Little Driver: Cool jazda pre deti

Učiť sa základy riadenia vozidla hravou formou počas jazdy autom, zo zadného sedadla – to ponúka aplikácia Škoda LittleDriver.

S novovyvinutou aplikáciou môžu deti, sediaci na zadnom sedadle, so svojím tabletom napodobňovať správanie vodiča. Vďaka rozhraniu Škoda SmartGate sú pre túto aplikáciu k dispozícii reálne dáta vozidla. SmartGate je aktuálne v ponuke pre modely Fabia, Octavia, Rapid, Rapid Spaceback, Yeti a Superb.

LittleDriver app (1)        LittleDriver app (3)

Aplikácia Škoda LittleDriver je nanajvýš interaktívny: umožňuje opakovať správanie skutočného vodiča a ak bude správne, zbierať za to body. Riadiť, pridávať plyn, odbočovať, brzdiť – všetko, čo robí vodič, môže užívateľ v reálnom čase robiť aj na svojom tablete. Aj cestujúci na zadných sedadlách tak sedí v prvom rade. Cieľovou skupinou nové aplikácie sú deti vo veku od deväť do dvanásť rokov.

V spojení s rozhraním SmartGate je aplikácia Škoda LittleDriver prepojená so zodpovedajúcim systémom infotainmentu a má pritom prístup na mnohé skutočné dáta vozidla. V grafickej podobe sa tak na tablet prenášajú parametre ako rýchlosť, stav paliva v nádrži, stav bŕzd, alebo tlak oleja a LittleDriver možno využiť pre virtuálnu jazdu. Počas hry sa užívateľ na zadnom sedadle cíti takmer rovnako, ako keby sedel za volantom skutočného vozidla – od realistického zvuku štartujúceho motora až po zaparkovanie a vypnutie motora. Za správne správanie počas virtuálnej jazdy je hráč po ukončení jazdy odmenený bodmi. Tie možno použiť pre zostavenie vlastného virtuálneho vozidla značky Škoda, ktorý si môžu používatelia v aplikácii individuálne konfigurovať.

Vytváranie áut je pestré a atraktívne. Celkovo je možné nakonfigurovať desať vozidiel, špičku medzi nimi predstavuje pôsobivá štúdia kupé Škoda Vision C, legendárny kabriolet Felicia z roku 1960 a aktuálne Octavia RS. Užívateľ si pritom môže vybrať zo štyroch náhľadov áut, dvoch verzií, siedmich farieb a troch druhov polepov.

Dôležitým aspektom aplikácie Škoda LittleDriver je téma bezpečnosti cestnej premávky: Ide tu jednak o správne správanie sa v cestnej premávke, ktorého výsledkom sú bonusové body, jednak o interaktívne naučenie dôležitých pravidiel cestnej premávky.

V osobitnom menu sa deti veľa naučia o bezpečnom správaní sa v cestnej premávke. V celkom desiatich testoch môžu odpovedať na otázky, týkajúce sa bezpečnosti

Aplikácia ŠKODA LittleDriver je ďalším príkladom rastúceho významu konektivity vo vozidle. Vo vozidlách značky Škoda funguje konektivita s rozhraniami SmartLink a SmartGate.

Kým SmartLink umožňuje využitie aplikácií z mobilných telefónov na displeji systému infotainmentu, je SmartGate riešením, ktoré je prepojené opačným smerom. Pomocou SmartGate možno určité dáta vozidla zobraziť v aplikáciách vo smartphone alebo na tablete. SmartGate ponúka zhruba 40 rôznych parametrov vozidla. Z bezpečnostných dôvodov by si mal užívateľ po prvej aktivizácii SmartGate zmeniť príslušné bezpečnostné heslo.

Aplikácia Škoda LittleDriver je zdarma na stiahnutie na internete pre tablety kompatibilné s iOS alebo Android.

Škoda Auto (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov