Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Volvo XC90: vynikajúca bezpečnosť

Volvo XC90 získalo najvyššie bezpečnostné ocenenie Top Safety Pick+ od amerického Poisťovacieho inštitútu pre bezpečnosť cestnej premávky (IIHS).

Volvo XC90 dostalo plný počet bodov vo všetkých skúškach (odolnosť voči nárazu a prevencia čelného nárazu) a vyniklo predovšetkým v oblasti preventívnej bezpečnosti a ochrany. Najvyššie známky získalo aj v nedávnych skúškach nezávislej organizácie Euro NCAP – čo je ďalším dôkazom toho, že XC90 je v súčasnosti jedným z najbezpečnejších vozidiel na cestách.

„Naša bezpečnostná klietka z ultra vysokopevnostnej ocele s patentovanou konštrukciou prednej časti spolu s vyspelými záchytnými systémami a naším štandardným systémom automatického brzdenia City Safety dodávajú vozidlu bezkonkurenčné vlastnosti,“ uviedla Cecilia Larsson, riaditeľka Bezpečnostného strediska spoločnosti Volvo Cars v Göteborgu.

Volvo XC 90

Súčasťou kategórie odolnosti voči nárazom v skúškach inštitútu IIHS sú testy nárazu s malým prekrytím, stredným prekrytím, bočné nárazy, pevnosť strechy, opierky hlavy a sedadlá. Automobilka Volvo dosiahla vo všetkých týchto skúškach najvyšší počet bodov a bola vyhlásená za nadpriemernú v oblasti prevencie nárazov vďaka bezpečnostnej technológii City Safety, ktorá sa v rámci štandardnej výbavy montuje do všetkých nových vozidiel značky Volvo. Vďaka najvyššiemu hodnoteniu v oblasti ochrany pred čelným nárazom je model XC90 jedným z prvých vozidiel so štandardným vybavením, ktoré získalo ocenenie Top Safety Pick+ za rok 2015.

City Safety je vo švédskej automobilke zastrešujúci názov pre vyspelý systém predchádzania nehodám, ktorý využíva vyspelú technológiu RaCam (na báze radaru a kamery) umiestnenú v čelnom skle. Systém City Safety prináša vyspelý systém predchádzania zrážkam vozidla s iným vozidlom a chráni ostatných zraniteľných účastníkov cestnej premávky, ako sú chodci a cyklisti, v rozmanitých situáciách, ku ktorým dochádza na cestách.

Volvo Cars (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov