Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nové Iveco Eurocargo

Iveco Eurocargo: štýlovejšie, ekologickejšie, bezpečnejšie, komfortnejšie, efektívnejšie a obratnejšie.

Spolu s ťažkým modelom Stralis a ľahkým Daily uzatvára nové Eurocargo rozvoj ponuky modelov značky Iveco. Nové Eurocargo sa vyrába v závode Silver World Class Manufacturing (WCM) v talianskom meste Brescia a je pripravené vyraziť do miest po celom svete ako ideálny obchodný partner.

Eurocargo o

Nové Eurocargo je ideálne pre mestské výjazdy: je ohľaduplné k ľuďom i k životnému prostrediu a má úplne nové funkcie a dizajn. Vozidlo ponúka nižšiu spotrebu paliva a zároveň sa vyznačuje dokonalou ovládateľnosťou a univerzálnosťou.

Len dva roky po uvedení verzie Euro VI priniesla značka Iveco na trh ďalšie vylepšenia vozidla, pre ktoré sa už rozhodlo pol milióna zákazníkov v Európe, Afrike, na Strednom východe, v Austrálii a Latinskej Amerike.

Nové Eurocargo prináša dôležité inovácie v oblasti motorov, bezpečnosti, komfortu, nižších nákladov a ochrany životného prostredia, čím uzatvára rozvoj ponuky modelov značky Iveco. Eurocargo úzko nadväzuje na úspech modelov Stralis a Daily, ktoré získali ocenenie Medzinárodný kamión roka 2013, resp. Medzinárodné dodávkové vozidlo roka 2015.

Nový model Eurocargo je jediné vozidlo Euro VI so stredne dlhým dojazdom vo svojej kategórii, ktoré používa len jeden systém na redukciu emisií, systém HI-SCR s pasívnym filtrom pevných častíc (DPF). HI-SCR je jediný systém na znižovanie emisií, ktorý nemení proces spaľovania, pretože namiesto recirkulácie výfukových plynov pracuje s prívodom čerstvého vzduchu.

Vozidlá so stredne dlhým dojazdom sa používajú najmä na rozvoz v mestách a poskytovanie komunálnych služieb: to je dôvod, prečo si značka Iveco stanovuje za najvyššiu prioritu zlepšovanie výkonu a znižovanie spotreby paliva. V ponuke pre nové Eurocargo je osem motorov, z toho dva 4-valce Iveco Tector 5 s výkonom 160 a 190 k, optimalizované pre typické pracovné podmienky pri výjazdoch v mestách.

S vývojom nového turbodúchadla sa navyše podarilo zvýšiť aj kompresný pomer a krútiaci moment v rozpätí do 1 200 ot./min., vďaka čomu Eurocargo reaguje dynamickejšie pri zrýchľovaní a rozbiehaní. Táto technológia dokáže prispieť k výraznému zníženiu spotreby paliva. So systémom EcoSwitch, ktorý predlžuje čas zapájania šiesteho rýchlostného stupňa a obmedzuje podraďovanie do štvrtého, a funkciou EcoRoll (v ponuke pre 12-rýchlostnú prevodovku), ktorá využíva zotrvačnosť vozidla pri jazde z kopca, dosahuje Eurocargo nižšiu spotrebu paliva pri jazde mimo mesta a na dlhých trasách.

Okrem airbagu vo volante a ovládačov na volante ponúka nové Eurocargo aj všetky dôležité asistenčné systémy vodiča, ako je asistent kontroly vybočenia z jazdného pruhu (LDWS), rozšírený systém núdzového brzdenia (AEBS) či adaptívny tempomat (ACC). Na zvýšenie bezpečnosti a zlepšenie výhľadu za volantom je súčasťou štandardnej ponuky už aj LED denné svietenie (DRL). Xenónové svetlomety sú k dispozícii za príplatok.

Eurocargo má nielen mnohé nové funkcie, ale je aj postavený na úplne novom dizajne, ktorý odráža priekopnícky štýl modelu Daily s novými spojlermi a novou maskou chladiča, ktorá vyzerá ako úsmev pod veľkým názvom značky umiestneným v strede.

Iveco (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov