Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Volvo kúpilo spoločnosť Polestar

Dvorný úpravca vozidiel Volvo, značka Polestar, má odteraz nového majiteľa. Práve automobilka Volvo získala 100 % podiel. Meno značky preto použijú v názve vysokovýkonných modelov Volvo.

Výrobca Polestar nebol len úpravcom pohonných jednotiek a dizajnu automobilov Volvo. Spoločnosť spolupracovala tiež na vývoji nových elektrických motorov. V tomto smere sa nič nezmení a technici budú ďalej spolupracovať s inžiniermi od Volva.

Volvo a Polestar spolupracovali v motoristickom športe od roku 1996. V posledných rokoch prebiehala spolupráca na úprave sériových modeloch Volvo, ktoré úpravca pozmenil v oblasti motora, podvozka a dizajnu.

V tomto roku očakáva Volvo na celom svete predaj 750 modelov V60 a S60 Polestar. V strednodobom horizonte plánuje automobilka predať 1 000 až 1 500 kusov upravených modelov Polestar ročne.

Volvo Polestar Volvo Polestar

Značka Polestar je známa na celom svete prostredníctvom upravených vozidiel Volvo. Automobilka tiež profituje z predajov vozidiel Polestar a zvyšuje svoje renomé. Zamestnanci Polestaru sú odteraz zamestnancami Volva.

Súťažná časť Polestar však neprejde pod automobilku Volvo, ale zostane pod kontrolou jej majiteľa Christiana Dahla. Ten ju však bude musieť z dôvodu ochranných známok premenovať. Pre majiteľa je dôležitá práve súťažná časť spoločnosti Polestar.

Modely Volvo S60 a V60 Polestar poháňa preplňovaný motor T6 s maximálnym výkonom 260 kW (350 k). Zrýchlenie z 0 na 100 km/h zvládnu oba automobily za 4,9 sekundy. Vozidlá majú tiež zmenený exteriér a špeciálne lakovanie.

MM, Volvo

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov