Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Roll-Royce Wraith s novou edíciou

Medzi luxusnými automobilmi sú limitované edície veľmi výnimočné. O to viac prekvapí predstavenie modelu Wraith, ktorý sa podľa automobilky „inšpiroval hudbou.“

Rolls-Royce od vzniku hudobného štýlu rock & roll prispieva k legende súčasnej hudobnej scény. Niektorí slávni umelci volia túto automobilku práve ako vyjadrenie svojho úspechu a bohatstva. Rolls-Royce preto prišiel s edíciou Wraithu „inšpirovaného hudbou.“

Model Wraith je na trhu od roku 2013. Od začiatku produkcie je v ponuke za príplatok najprepracovanejší zvukový systém dostupný v automobiloch – Bespoke Audio. Špeciálna edícia osloví záujemcov, ktorí požadujú výnimočnejšie vozidlo.

Exteriérový lak Lyrical Cooper upravili zdrsnením a vyleštením niektorých povrchov. V zadnej časti interiéru zaujmú mriežky reproduktorov v medenom akcente s vyrytým názvom Bespoke Audio. Dverové priehradky a rohože sú vyrobené z jemnej kože.

Rolls-Royce Wraith inšpirovaný hudbou Rolls-Royce Wraith inšpirovaný hudbou

Obklady na dverách sú v medenej farbe. Obdobné farebné vyhotovenie je tiež na palubnej doske a sedadlách. Ciferník hodín je z kombinácie medi a striebra. Systém Bespoke Audio vyvíjali niekoľko rokov.

Dizajnéri museli každú zmenu v interiéri konzultovať s hlavným zvukovým technikom. Systém má 18 kanálov a celkový výkon 1 300 W. V interiéri je 7 strednotónových, 7 výškových a 2 vysokovýkonné basové reproduktory.

Rolls-Royce Wraith inšpirovaný hudbou

Mikrofóny priebežne monitorujú okolie a automaticky upravujú nastavenie hlasitosti. Model Wraith „inšpirovaný hudbou“ je tretím vozidlo z trilógie „inšpirácie“. Prvými dvoma edíciami boli modely Wraith „inšpirovaný filmom“ a Wraith „inšpirovaný svetom módy.“

Automobily Rolls-Royce sa stali voľbou pre hudobníkov od roku 1961. V januári toho roku vstúpil do predajne Rolls-Royce v Beverley Hills Elvis Presley a objednal si nový model Phantom V. O štyri roky neskôr si model Phantom zakúpil tiež člen skupiny Beatles, John Lennon.

MM, Rolls-Royce

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov