Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Úspechy SUV Mercedes-Benz.

Mercedes-Benz získal renomované ocenenie „Off Road Award 2015“ hneď  v piatich kategóriách.

Suverénne víťazstvo a zisk ocenenia terénne autá roka odzrkadľuje vysoký dopyt po rôznych modeloch kategórie SUV značky Mercedes-Benz na mnohých trhoch. Obzvlášť bodovalo GLE kupé, ktoré prichádza na trh teraz, v júli. Nové SUV získalo víťazstvo v kategórii G „luxusný crossover“ aj v kategórii K „novinka“. Pri „crossoveroch“ kategórie F zvíťazilo s výrazným náskokom kompaktné GLA. Pripísalo si 22,8 percent všetkých hlasov a v silnej kategórii so 14 účastníkmi si dokázalo získať viac ako každý piaty hlas.

GLA-Klasse, X156, GLA 250 4MATIC

Pri klasických „SUV“ v kategórii D hodnotili 29 súťažiacich. Ako v roku 2013, aj teraz sa víťaz volá GLK. Napriek tomu, že nasledovník – Trieda GLC – čoskoro prevezme opraty, úspešné GLK jasne porazilo vďaka svojim 15,8 percentám množstvo novších vozidiel.

GLK-Klasse, X204 Mopf, GLK 220 CDI 4MATIC

Tradičné umiestnenie na prvej priečke zaznamenala legendárna Trieda G značky Mercedes-Benz. V rámci „luxusných terénnych vozidiel“ kategórie B stojí klasický offroad na najvyššom mieste na pódiu už po dvanásty raz bez prerušenia. V triede obsadenej desiatimi vozidlami získal praotec všetkých dnešných vozidiel kategórie SUV značky Mercedes-Benz neuveriteľných 33,3 percenta všetkých hlasov. Odstup od druhého umiestneného predstavuje 23,5 percenta.

G-Klasse G 500, W463

Rovnako úspešný ako Trieda G je Mercedes-Benz Unimog: po jedenásty raz za sebou ho zvolili za terénne vozidlo roka v triede „zvláštne vozidlá“.

Pri ocenení Off Road Award 2015 (ktoré sa udeľuje už od roku 1982) bolo na výber 123 vozidiel kategórie SUV a terénnych vozidiel v jedenástich kategóriách.

MB (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov