Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Citroën C5 a C5 Tourer s novou pohonnou jednotkou

Model C5, ktorý patrí do strednej triedy, je na trhu už niekoľko rokov. Jeho ostatnou inováciou je nový motor.

Nové motory BlueHDI budú v ponuke s výkonom 110 kW (150 k) a 132 kW (180 k). Obe novinky spĺňajú emisnú normu Euro 6 a sú spojené so 6-stupňovými prevodovkami. Slabšia verzia spolupracuje s manuálnou prevodovkou, silnejšia s automatickou EAT6.

Veľkým plusom Citroëna C5 a C5 Tourer je jedinečný systém hydropneumatického pruženia. Tento typ je však na ústupe a podľa predbežných informácii sa už v nasledujúcej generácii neobjaví. Je to veľká škoda a pre automobilku logický krok pre nižšie náklady na výrobu.

Citroën však ubezpečuje zákazníkov, že nový typ tlmičov s pružinami zabezpečí obdobný komfort na ceste s nižšími nákladmi. Skutočné dojmy budú však jednoznačné až po prvých testovacích jazdách. Systém Hydractiv v poslednej verzii III+ nám však bude chýbať, pretože robil automobilku jedinečným.

Pre letné mesiace pripravil Citroën tiež nové dizajnové kolesá, ktoré budú k dispozícii s rozmerom 17 a 18 palcov. Komfort však vďaka „hydropneumatike“ neustúpi do pozadia. K dispozícii bude aj nová exteriérová farba Moka Brown.

Citroën C5 a C5 Tourer má na palube najnovšie dostupné technológie so 7-palcovým dotykovým displejom, ktorý plní tiež úlohu tabletu. Na ňom sa zobrazujú údaje z navigačného systému, multimediálny prehrávač alebo údaje z palubného počítača.

MM, Citroën

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov