Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Elektromobily zaručia ekologický transport počas COP21.

Aliancia Renault-Nissan poskytne organizátorom parížskej konferencie o klíme pre rok 2015 200 čistých elektromobilov. 

Aliancia Renault-Nissan, svetový líder v oblasti prepravy s nulovými emisiami, sa stala oficiálnym poskytovateľom osobných automobilov pre klimatickú konferenciu COP21. Organizátorom akcie, ktorá prebehne od 30. novembra do 11. decembra 2015 v Paríži pod záštitou OSN, dá k dispozícii automobilový park 200 plnohodnotných elektromobilov. Počas dvanásťdennej konferencie sa očakáva prítomnosť okolo 20 000 účastníkov zo 196 krajín, ktorí osobne zažijú pokrokový a ekologický transport vďaka sériovým elektromobilom.

elektro a

Vozidlový park bude tvoriť dvojdverový automobil Renault ZOE, dodávka Renault Kangoo Z.E., sedan Renault Fluence Z.E., kompaktné vozidlo Nissan LEAF a sedemiestna dodávka Nissan e-NV200. Vozidlá budú dopĺňať verejnú dopravu a budú nepretržite zabezpečovať kyvadlovú prepravu delegátov medzi hlavnými miestami, kde sa budú uskutočňovať jednotlivé podujatia konferencie.

Aliancia Renault-Nissan v spolupráci s francúzskymi firmami vybuduje v Paríži a okolí sieť viac než 50 rýchlonabíjacích a štandardných nabíjacích staníc. Budú rozmiestnené v strategických lokalitách a budú využívať výhradne energiu z obnoviteľných zdrojov. Rýchlonabíjacie stanice dokážu nabiť elektromobily z 0 na 80 % kapacity počas zhruba 30 minút.

Renault-Nissan (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov