Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nový motor pre Ford Tourneo Connect a Grand Connect

Nový motor v ponuke Tourneo Connect a Grand Tourneo Connect znižuje priemernú spotrebu a emisie oboch modelov. Pohonná jednotka nie je nová, funguje už napríklad v modeloch Focus alebo Mondeo.

Motor je dostupný vo viacerých výkonových variantoch. Na pohon päťmiestneho Tourneo Connect a sedemmiestneho Grand Tourneo Connect tak nový motor postačuje a zaručí vozidlám nízku hodnotu priemernej spotreby paliva.

Ide o 1,5-litrový motor TDCI so systémom Start-Stop. Voči predchádzajúcemu motoru 1,6 TDCI zníži v priemere spotrebu paliva o 7 %. Najnižšia hodnota je 4,3 l/100 km.

Vysoká obľuba modelov zabezpečila obom vozidlám tento nový motor. V minulom roku totiž predal Ford viac ako 10 000 kusov Tourneo Connect a už počas prvých 4 mesiacov dodala automobilka zákazníkom vyše 5 100 kusov Tourneo Connect. To je nárast o viac ako 30 %.

Na výber budú 3 výkonové verzie. Najslabšia dosiahne výkon 55 kW (75 k), stredný variant vyprodukuje 73 kW (100 k) a najsilnejšia verzia má maximálny výkon 88 kW (120 k). Motor spĺňa emisnú normu Euro 6.

Najsilnejšia verzia je tiež po prvýkrát v týchto modeloch dostupná s automatickou prevodovkou PowerShift. Táto nová kombinácia nahradí zážihovú verziu s motorom 1,6 a automatickou prevodovkou.

Ford Tourneo Connect Ford Tourneo Connect

Zákazníci budú mať na výber tiež zážihovú verziu 1,0 EcoBoost s výkonom 73 kW (100 k). Motor spĺňa emisnú normu Euro 6 a dosiahne priemernú spotrebu 5,6 l/100 km.

Ford ponúkne zákazníkom aj nové technologické prvky výbavy. Systém Blind Spot upozorní na vozidlá v mŕtvom uhle, systém Lane Keep Alert zase na nechcené opustenie jazdného pruhu. K dispozícii je tiež asistent diaľkových svetiel Auto High Beam.

V interiéri pribudne systém Sync 2, ktorý obsahuje 6-palcový farebný dotykový displej. Služba MyKey umožní majiteľovi naprogramovať kľúč pre mladšieho vodiča. Systém tak napríklad vypne audio systém, keď si vodič nezapne bezpečnostný pás.

MM, Ford

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov