Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Vynovená palubná doska pre staré modely Porsche

Porsche vyvíja rôzne nové technické inovácie nielen pre najnovšie modely, ale tiež pre staršie vozidlá. Najnovšou inováciou pre staré vozidlá je nová palubná doska pre klasické modely 911 zo sedemdesiatych rokov.

Spoločnosť Porsche Classic pôsobí na trhu už niekoľko rokov. Hlavným vývojovým artiklom sú rôzne inovácie pre staršie modely Porsche. Od automobilky je to výnimočný krok, ktorým sa snaží starať o svoje historické vozidlá.

Väčšina automobiliek v dnešnej dobe produkuje len nové vozidlá a pre staršie modely má v ponuke len náhradné diely. Veľa majiteľov starších automobilov chce kupovať tiež originálne príslušenstvo, ktoré je však dostupné len pre aktuálne vyrábané modely.

Automobilka Porsche je tak v tejto oblasti novátorom. Vývojové centrum Porsche Classic postupne predstavuje novinky aj pre staršie kúsky. Najnovším dielom je nová prístrojová doska pre modely 911 vyrábané v rokoch 1969 až 1975.

Novinka je vyrobená z moderných materiálov. Tvarovo je však verná originálnej palubnej doske. Podľa Porsche je hmatom a zrakom nerozlíšiteľná od originálu. Novinka je výrazným pomocníkom pri reštaurovaní týchto historických vozidiel.

Porsche 911 nová palubná doska

Práve palubná doska podlieha veľkým rozdielom teplôt a vlhkosti. Z tohto dôvodu je najviac zničenou časťou interiéru a pri reštaurovaní je prakticky nemožné zohnať nezničený kúsok. Z pohľadu životnosti sú tiež dnešné materiály odolnejšie a trvácnejšie.

Novú palubnú dosku je možné namontovať len rovnakým spôsobom, ako starú. Postup tak zahŕňa tiež demontáž čelného skla. Porsche odporúča prenechať výmenu celého dielu na odborníkov z Porsche Classic.

Automobilka Porsche opäť preukázala záujem o starostlivosť svojich zákazníkov so staršími vozidlami. Servisná sieť Porsche Classic už obsahuje viac ako 100 partnerov. Automobilka Porsche tak môže byť príkladom pre iných výrobcov.

MM, Porsche

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov