Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nový Volkswagen Golf Bluemotion

Volkswagen na výstave vo Viedni predstavil novú generáciu motorov TSI. Pohonná jednotka so zdvihovým objemom len 1,0 litra poháňa novú verziu Volkswagenu Golf Blueomotion s veľmi nízkou spotrebou paliva.

S novým motorom bude Volkswagen Golf Bluemotion najúspornejším zážihovým Golfom v histórii produkcie. Nový motor má 3 valce, ktoré mu pomôžu stlačiť priemernú spotrebu paliva pod 5 l/100 km.

Maximálny výkon pohonnej jednotky s preplňovaním je 85 kW (115 k). Krútiaci moment vrcholí hodnotou 200 Nm. Motor prekonáva výkonom prvú generáciu Volkswagenu Golf GTI, ktorý mal maximálny výkon 81 kW (110 k).

Nový Golf Bluemotion dosiahne maximálnu rýchlosť 204 km/h. Táto pohonná jednotka bude dostupná tiež v modeli Golf Variant a Sportsvan. Trojvalec zo série EA211 je podľa automobilky kultivovaný rovnako, ako štvorvalcový motor.

1,0 TSI Volkswagen Golf Bluemotion

Priemerná spotreba je podľa Volkswagenu len 4,3 l/100 km, čo zodpovedá hodnote emisií CO2 len 99 g/km. Tieto hodnoty sú jedny z najnižších medzi zážihovými motormi v triede. Priemerná spotreba Golfu Variant je tiež 4,3 l/100km, Sportsvan spotrebuje o 0,2 l paliva na 100 km viac.

Motor spolupracuje so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou, za príplatok je k dispozícii 7-stupňový automat DSG. Golf Bluemotion bude k dispozícii s úrovňou výbavy Trendline a Comfortline. Zákazník tak nebude dosúdený len na najnižší stupeň výbavy bez možnosti príplatkových prvkov.

V sériovej výbave bude klimatizácia, elektronická uzávierka diferenciálu XDS, systém štart-stop, 7 airbagov alebo multikolízna brzda. V zadnej časti karosérie bude špecifický spojler vo farbe vozidla. Automobil bude mať o 15 mm nižšiu svetlú výšku a 15-palcové disky kolies s dizajnom Lyon. Golf BlueMotion štartuje na nemeckom trhu s cenou 20 450 €.

MM, Volkswagen

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov