Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mercedes-Benz: Trieda G v ešte lepšej kondícii

Práve teraz prichádzajú na trh modely Mercedes-Benz Triedy G – terénnej ikony vhodnej i na cesty – s výkonom vyšším až o 16 percent, nižšou spotrebou a v emisnej triede Euro 6.

K lepšej kondícii im zároveň pomôže vyššia jazdná stabilita, bezpečnosť a komfort prostredníctvom novo naladeného podvozku a citlivejšej regulácie elektronického stabilizačného systému ESP®. Úpravy zasiahnu tiež exteriér a interiér už 35 rokov úspešne modifikovanej stálice.

Kto chce svojmu modelu AMG Triedy G dodať ešte individuálnejší charakter, môže využiť niektorý z nových balíkov farieb. K dispozícii sú exkluzívne laky exteriéru vo farbe solarbeam (slnečný lúč), tomatored (paradajková červená), aliengreen (mimozemská zelená), sunsetbeam (lúč zapadajúceho slnka) alebo galacticgreen (galaktický lúč). Časti ako zrkadlá, nárazníky vpredu a vzadu, rozšírenia podbehov kolies, kruh krytu náhradného kolesa, ako aj strecha sú lakované v obsidiánovej čiernej farbe. Ozdobné švy v interiéri ladia s lakom.

Mercedes G b        Mercedes G a

Mercedes-AMG prináša novým špeciálnym modelom EDITION 463 do Triedy G pôsobivé športové prvky. K vyberaným prvkom výbavy interiéru patria okrem iného dvojfarebná prístrojová doska, dvojfarebné sedadlá v ušľachtilej koži designo s bočnicami sedadla v koži so vzhľadom uhlíkového vlákna a kontrastnými ozdobnými švami, stredovými výplňami dverí a sedadiel s kosoštvorcovým dizajnom, ozdobné prvky z uhlíkových vlákien, ako aj držadlá na zatváranie dverí v koži napa. Dynamiku a exkluzivitu športového modelu v exteriéri zvýrazňujú ochrana spodku vozidla z ušľachtilej ocele, bočné športové pruhy AMG, ochranná lišta so vzhľadom čierneho hliníka, ako aj exkluzívne kované disky s priemerom 53,3 cm.

Mercedes G d

Špeciálny model EDITION 463 sa dodáva na základe modelov Mercedes-AMG G 63 a Mercedes-AMG G 65.

Trieda G pritom dostane aj nový vidlicový osemvalcový motor s objemom 3,982 litra, ktorý má dve turbodúchadlá medzi radmi valcov, piezoelektrické vstrekovanie so spaľovaním s vedeným lúčom, hliníkovú kľukovú skriňu a obežné plochy valcov s technológiou NANOSLIDE®.

Výkonnostné parametre novej série Triedy G sa zvyšujú na nasledovné hodnoty:  G 350 d (180 kW/245 k; 600 Nm), G 500 s novým V8 motorom (310 kW/422 k; 610 Nm), AMG G 63 (420 kW/571 k; 760 Nm) a AMG G 65 (463 kW/630 k; 1 000 Nm).

S uvedením novej série bude na základe oboch modelov AMG v ponuke aj špeciálny exkluzívny model EDITION 463 so športovými prvkami.

MB (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov