Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mercedes-Benz triedy C oslavuje.

Vyše osem miliónov predaných vozidiel triedy C od štartu výroby v roku 1982 potvrdzuje, že tento automobil je v portfóliu značky Mercedes-Benz naďalej najpredávanejším.

Už od začiatku predaja bolo toto najmenšie vozidlo strednej triedy (typ 190) v modelovej palete Mercedes‑Benz obľúbené a rýchlo mu prischol epiteton  „Baby-Benz“.

Na nové cesty sa Mercedes-Benz vydal nielen technologicky, ale aj rozšírením tvaru karosérií. S T-modelom predstavil v roku 1996 po prvý raz v strednej triede športové kombi. V roku 2000  zaviedli ďalší nový karosársky variant: športcoupé. So štvrtou generáciou Triedy C, ktorá prišla na trh v roku 2007, slávila ďalšia inovácia premiéru. Po prvý raz sa líšili rôzne stupne výbavy aj vzhľadom vozidla. Kým vo výbave ELEGANCE ostala hviezda klasicky na kapote, v línii  AVANTGARDE sa jagala ako centrálna hviezda v prednej maske.

Najpredávanejším modelom triedy C je limuzína C 300 4MATIC predovšetkým v USA. Vďaka veľmi dobre hospodárnosti sa teší model  C 220 BlueTEC veľkej obľube v Číne. Model C 350 PLUG‑IN HYBRID oslávil svoje uvedenie na trh v marci 2015 a predstavuje ďalší míľnik na ceste k mobilite bez emisií. Okrem mnohých iných ocenení zdobí triedu C aj titul  „World Car of the Year 2015“.

MB (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov