Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Predaj v Európe: Volkswagen Golf si udržuje náskok

Predaje nových automobilov v Európe v apríli vzrástli o 6,4 percenta.

Trend rastu predaja nových automobilov v Európe pokračuje. Na všetkých piatich veľkých trhoch  (Francúzsko, Nemecko, Veľká Británia, Taliansko a Španielsko) zaznamenali väčšie objemy registrácií ako pred rokom. A aj v  Českej republike, Írsku či Portugalsku v dosiahli v medziročnom porovnaní rast predajov nad  20 percent. V medziročnom porovnaní boli predaje nových áut v Európe vyššie o  8,5 percenta ako rok predtým.

Brian Walters, viceprezident Jato Dynamics, poznamenal: “Dôvera spotrebiteľov zostáva na vysokej úrovni v mnohých európskych krajinách, čo vedie k zvýšeniu výroby v automobilovom priemysle na celom kontinente.”

Volkswagen si udržiava svoje dominantné postavenie v hornej časti tabuľky vďaka zvýšeniu odbytu o 5,5 percenta v apríli a o 9,4 percent v medziročnom porovnaní, Ford, Renault, Opel / Vauxhall a Peugeot zostávajú na vrchole päť mesiacov, zatiaľ čo Ford  sa dostal  pred Renault na druhé miesto.

Celá desiatka najpredávanejších značiek zaznamenala zvýšené objemy v porovnaní s aprílom 2014. Renault dosiahol najsilnejší rast –  až 15,2 percenta v apríli a 13,4 percenta v porovnaní s prvými štyrmi mesiacmi predchádzajúceho roka vďaka pokračujúcemu silnému dopytu po modeli Clio a Capture a pôsobivému rastu predaja nového modelu Twingo.

 Top 10 značky

Clipboard01

Tržby podľa trhov

Clipboard02

 

Mesačný objem predaja a medziročné porovnanie

Clipboard01

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov