Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nulové emisie a lacná prevádzka priťahujú

Objednávkou spoločnosti AVIS v Dánsku vzniká najväčší vozový park elektromobilov Nissan v Európe  

Spoločnosti Nissan a AVIS Dánsko uzavreli obchod, ktorý vedie k vzniku najväčšieho európskeho vozového parku elektromobilov Nissan. Ide o novú objednávku na 401 dodávok Nissan e-NV200 a ďalších 60 kusov 100-percentných elektromobilov Nissan LEAF.

Nissan e a

 

V roku 2014 spoločnosť AVIS objednala 400 elektromobilov Nissan LEAF a po ich úspešnom zavedení prostredníctvom lízingového programu svoju ponuku rozšírila o varianty ľahkých úžitkových a osobných vozidiel Nissan e-NV200. Aby spoločnosť AVIS bola aj naďalej schopná pokryť dopyt na dánskom trhu, objednala ďalších 60 vozidiel Nissan LEAF, čím k dnešnému dňu rozšírila svoj vozový park elektromobilov na 861 vozidiel.

Riaditeľ sekcie elektromobilov spoločnosti Nissan Europe Jean-Pierre Diernaz je presvedčený, že tento obchod je jasným dôkazom dôvery, ktorú spoločnosti vkladajú do elektromobilov Nissan a podotýka:„Sme veľmi šťastní, že môžeme nadviazať na našu spoluprácu so spoločnosťou AVIS a vytvoriť ponuku prenájmu pre dánskych zákazníkov. Vo veľkých spoločnostiach, akými sú AVIS v Dánsku alebo DHL v Taliansku, ktoré objednávajú významné počty elektromobilov Nissan, vidíme, ako si stále viac ľudí uvedomuje, že jedinečná kombinácia jazdného pohodlia, nízkych prevádzkových nákladov a nulových emisií je veľmi pôsobivá.”

Spoločnosť Nissan je najväčším svetovým výrobcom elektromobilov a model Nissan LEAF je najpredávanejší elektromobil v roku 2014 v Európe i celosvetovo. Minulý rok spoločnosť Nissan svoju ponuku rozšírila o osobné a ľahké úžitkové vozidlo e-NV200, ktoré kombinuje najväčší priestor dodávky NV200 vo svojej triede so sofistikovaným hnacím ústrojenstvom vozidla Nissan LEAF s nulovými emisiami.

Nissan (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov