Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Dobrovoľníci zo závodu Kia opäť v akcii

Zamestnanci spoločnosti Kia vysadili v Rybnej doline viac ako 1 000 stromčekov.
Spoločnosť Kia Motors Slovakia v spolupráci so štátnym podnikom LESY Slovenskej republiky, Odštepný závod Žilina zorganizovala výsadbu stromčekov v obci Rajecká Lesná. Osemdesiat dobrovoľníkov závodu Kia so svojimi rodinnými príslušníkmi vysadilo v Rybnej doline viac ako 1 000 stromčekov. Akciu svojou účasťou podporili aj príslušníci Krajského riaditeľstva Policajného zboru Žilina.

kia stromy b

Na výsadbe stromčekov v Rybnej doline sa zúčastnil i Seong-Gyu Lee, viceprezident a vedúci útvaru Administratíva spoločnosti Kia Motors Slovakia, ktorý na margo dobročinnosti povedal: „Teší ma, že dobrovoľnícka činnosť je medzi zamestnancami našej spoločnosti veľmi obľúbená. Zamestnanci v súčasnosti vypomáhajú v 17 organizáciach, ktoré sídlia v Žilinskom kraji. Účasť na filantropických projektoch či organizovanie vlastných dobročinných aktivít tvorí dôležitú súčasť našej firemnej stratégie, ktorá prirodzene vyplýva z viac ako desaťročného pôsobenia v žilinskom regióne.“

Výsadba stromčekov v obci Rajecká Lesná predstavuje len jednu z mnohých dobrovoľníckych aktivít zorganizovaných spoločnosťou Kia v tomto roku. V priebehu necelých 4 mesiacov viac ako stovka zamestnancov pomáhala v útulkoch pre zvieratá či v záchrannom centre, maľovala interiér a exteriér v sociálnych zariadeniach alebo sa zúčastnila výletov s klientami zariadení pre seniorov a domovov dôchodcov. Dobrovoľníctvo v žilinskom regióne organizované automobilovým závodom Kia má svoju tradíciu už od roku 2007. Do dnešného dňa sa do filantropických aktivít zapojilo už viac ako 2 000 zamestnancov.
Pri príležitosti Dňa Zeme sa zamestnanci zapojili do čistenia Lesoparku Chrasť v Žiline. V roku 2015 budú zamestanci závodu v Tepličke nad Váhom participovať aj na najväčšom dobrovoľníckom podujatí na Slovensku „Naše mesto“.
KIA (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov