Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ford odhalil nový Galaxy

Ford predstavil nový 7 miestny van Galaxy, ktorý zastupuje v hierarchii automobilky najvyššie miesta. Novinka prešla modifikáciou interiéru a exteriéru, vrátane nových pohonných jednotiek.

V prednej časti vozidla je viditeľný posun k dizajnovému jazyku modelov Ford. Maska chladiča má šesťuholníkový tvar, ktorý prechádza do nových svetlometov s príplatkovou technológiou LED. V príplatkovej výbave bude tiež systém diaľkových adaptívnych svetiel.

Batožinový priestor bude mať nové ukladacie priestory vrátane 10-litrového priestoru pod dnom kufra. Jedným tlačidlom sa môžu sklopiť všetky sedadlá v druhom a treťom rade. Novinka profituje z priestoru o 10 mm väčšom, ako v „odchádzajúcom“ Galaxy.

V príplatkovej výbave budú sedadlá Ford Multi-Contour. Tieto masážne kreslá znižujú svalovú únavu pri dlhších trasách. Ford ich vyvíjal v spolupráci s tímom lekárov. Sedadlá majú 8 rôznych polôh nastavenia a obsahujú vyhrievanie a vetranie.

Ford Galaxy Ford Galaxy

Masážny efekt na stehnách, spodnej a hornej časti chrbta zabezpečuje 11 nafukovacích vankúšov. Novinka dostane do ponuky vyhrievaný volant, po prvýkrát dostupný v modeli Galaxy. Nový vykurovací a klimatizačný systém umožní rýchlejšie a lepšie dosiahnutie zvolenej teploty. Tento systém debutoval v novom Mondeu.

Konštruktéri upravili podvozok so zreteľom na tichšiu a komfortnejšiu jazdu. Nové sú zvokovoizolačné materiály. Čelné sklo môže byť za príplatok spolu s bočnými oknami akustické. V príplatkovej výbave sa objavia nové položky.

Parkovací asistent pomáha pri parkovaní vozidla a vodič ovláda len pedál brzdy a akcelerátora. Pohľad z kamery umožňuje 180° rozhľad nad situáciou pri cúvaní z radu vozidiel. Bezkľúčový štart bude tiež obsahovať automatické otvorenie batožinových dverí pohybom nohy pod zadným nárazníkom.

Ford Galaxy Ford Galaxy

Zavesenie zadnej nápravy využíva hliníkové priečne ramená, ktoré sú ľahšie o 2 kg voči predchodcovi. Tlmiče a pružiny sú naladené presne pre model Galaxy. Elektrický posilňovač riadenia zlepšuje ovládanie vozidla v meste aj mimo neho.

Novinkou medzi pohonnými jednotkami je vznetový štvorvalec 2,0-litrový biturbo  s výkonom 155 kW (210 k) a krútiacim momentom 450 Nm dostupným pri 2 000 ot./min. Ďalšie vznetové alternatívy sú s výkonom 88 kW (120 k), 110 kW (150 k) a 132 kW (180 k).

Zážihové motory budú k dispozícii dva. Ford EcoBoost so zdvihovým objemom 1,5 litra ponúkne 118 kW (160 k) a 2,0-litrový štvorvalec dosiahne 176 kW (240 k). Všetky motory majú systém Start/Stop a inteligentné rekuperačné dobíjanie.

Ford Galaxy má v sériovej výbave bočné airbagy v prvom a druhom rade, predné airbagy, kolenný vodičov airbag a hlavový airbag pre všetky 3 rady sedadiel. Technológia MyKey umožní naprogramovať kľúč, ktorý obmedzí maximálnu rýchlosť, prijímanie hovorov alebo nespustí zvukový systém bez zapnutia bezpečnostných pásov.

Stabilita vozidla je zabezpečená vďaka systému stability v zákrutách a systému proti prevráteniu vozidla. Bezpečnosť chodcov je zvýšená vďaka skrytým stieračom. Vzdušný interiér je možné presvetliť panoramatickou strechou.

MM, Ford

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov