Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Škoda Fabia získala ocenenie Red Dot Award

Prestížne ocenenie za dizajn v hodnotení Red Dot Award je pre každú automobilku významným úspechom. Značke Škoda sa podarilo získať toto ocenenie už po niekoľký krát, tentoraz novým modelom Fabia.

Ocenenie Red Dot Award udeľuje každoročne odborná porota. V kategórii Product Design sa prihlásilo 4 928 produktov od 1 994 účastníkov z 56 krajín sveta. V tomto roku je to najväčšia medzinárodná súťaž dizajnu na svete.

Nový model Škoda Fabia je už ôsmym automobilom od Škody, ktorý získal toto ocenenie. Fabia prišla na trh len v novembri 2014. Svojim výrazným dizajnom uchvátila novinka medzinárodnú porotu a porazila všetkých účastníkov. Škoda Fabia využíva ako prvý automobil od Škody dizajnové prvky štúdie Škoda VisionC. Fabia sa podrobila hodnoteniu od 38-člennej skupiny expertov. Medzi nimi boli profesori dizajnu, výtvarníci a odborní novinári. Dizajn automobilu hodnotili na základe rôznych kritérií, ako napríklad: stupeň inovácie, funkčnosť, ergonómia, životnosť. V celkovom hodnotení zohľadňovali tiež šetrnosť voči životnému prostrediu.

Nový Fabia prišla tiež s novými technologickými vylepšeniami. S veľkopriestorovou ponukou, typickou pre vozidlá Škoda, zaujme novinka najväčším batožinovým priestorom v triede a 19 nápadmi „Simply Clever.“ Nový dizajn presvedčil tiež nových zákazníkov. V prvých dvoch mesiacoch roku 2015 vzrástli predaje Fabie v západnej Európe o 11,7 % a v strednej Európe o 32,7 %.

Súčasné ocenenie je pre automobilku Škoda už ôsme v poradí. Prvé ocenenie model Octavia v roku 2006. V roku 2007 ho nasledoval model Roomster a v2008 druhá generácia Fabie. V roku 2010 vyhrali ocenenie modely Yeti a Superb Combi. V roku 2014 získal ocenenie model Rapid a o rok neskôr model Rapid Spaceback.

MM, Škoda

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov