Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Legendárny Moskvič ožíva!

Vývoj globálnej ekonomiky má často dosť nepredvídateľný dopad na trh. Z momentálnej situácie ohľadom Ruska sa tak má znovuzrodiť automobilová legenda, na ktorú s úsmevom spomínajú všetky generácie, ktoré si ju pamätajú – Moskvič.

Text: Juraj Hrivnák, foto: archív

Nestabilné vzťahy Európy s Ruskom majú silný vplyv na vzájomné menové kurzy, v dôsledku čoho sú pre menej zámožných Rusov naše autá už neznesiteľne drahé. Ruská vláda sa preto rozhodla podporiť projekt “lacného domáceho auta” v spolupráci s niektorou s etablovaných automobiliek. V Rusku sa dlhodobej obľube tešia najmä sedany a tak padla voľba na Mitsubishi s jeho nie veľmi známym modelom Attrage.

rear []

Predstavitelia Mitsubishi súhlasili a na tlačovej konferencii spolu s ruským prezidentom Vladimírom Putinom predstavili štúdiu s “pracovným” pravostranným riadením. Sám Putin oznámil, že s novým modelom oživia slávne meno Moskvič a bude sa dokonca aj vyrábať v moskovskom regióne. Presné číselné pomenovanie modelu zostáva zatiaľ utajené. Známou je však pohonná jednotka – bude ňou 1,3-litrový zážihový štvorvalec s výkonom 70 kW (95 k), špeciálne upravený tak, aby vedel spapať aj menej kvalitný benzín s nižším oktánovým číslom.

front []

Legenda má definitívne ožiť už v priebehu budúceho roka, keď začnú prvé kusy aj schádzať z moskovskej výrobnej linky. Dovtedy si ju budeme môcť naživo pozrieť na autosalóne v Moskve v septembri tohto roka. Sme zvedaví najmä na displej palubného počítača, ktorý využíva novú technológiu tekutých krištálov s obzvlášť vysokým kontrastom. Jeho zaujímavé zobrazovacie schopnosti je vidieť aj na zverejnenej foto (nižšie).

interier []

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov