Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nissan Pulsar DIG-T 190

Nissan len prednedávnom opäť vstúpil do segmentu C modelom Pulsar a najnovšie pridal pod prednú kapotu najsilnejšiu pohonnú jednotku. Zmenami prešiel aj exteriér a interiér.

Nissan tak chce pridať rodinnému Pulsaru mierne športovejšie gény. Bude to jeho v poradí tretí variant pohonu. Začiatok predaja je plánovaný už na marec 2015.

Pulsar je doteraz k dispozícii so zážihovým motorom so zdvihovým objemom 1,6 l a vznetovým ekvivalentom so zdvihovým objemom 1,2 l. Novinka bude mať preplňovanie turbodúchadlom a zdvihový objem 1,6 litra.

Maximálny výkon novej pohonnej jednotky je 140 kW (190 k) a maximálny krútiaci moment 240 Nm je dostupný medzi 1 600 – 5 200 ot./min. Motor bude spárujú so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou.

Motor je v porovnaní s konkurenčnými pohonnými jednotkami jedným z najvýkonnejších na trhu. Spotreba paliva však bude podľa údajov výrobcu patriť k najnižším: priemerne 6,0 l benzínu na 100 km.

Nissan Pulsar 1,6 DIG-T Nissan Pulsar 1,6 DIG-T

Automobil bude vynikne aj novými dizajnovými prvkami. Všetky modely s najvýkonnejším motorom budú k dispozícii vo výbavách Acenta a Tekna. Základom pre verziu Acenta budú 17-palcové špeciálne diamantom rezané disky a pre verziu Tekna s priemerom 18 palcov.

Predné svetlomety dostali pre zvýraznenie športovejších génov čierne orámovanie . V zadnej časti pribudla chrómová koncovka výfuku, v interiéri špeciálne lišty cez celú šírku prístrojového panelu.

Volant s bielym kontrastným prešívaním dopĺňa kožené čalúnenie (iba vo výbave Tekna). Športové pedále z ľahkých zliatin doplnia športový dizajn interiéru. Cena sa začína na európskych trhoch od 18 950 €.

MM, Nissan

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov