Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Novorodenci v Košiciach jazdia na nových Hyundai ix1

Novorodenci v Košiciach si už užívajú jazdu na najnovšom Hyundai ix1. Spoločnosť sa v rámci svojej orientácie na rodinu rozhodla pokračovať v úspešnom dobročinnom projekte a ďalšie 4 špeciálne dizajnované novorodenecké vozíky s logom Hyundai venovala oddeleniu neonatológie Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach.

Využívať ich budú na bezpečný a  jednoduchší prevoz bábätiek na vyšetrenia a k mamičkám. Pre nemocničný personál, ale aj pre mamičky predstavujú vítanú pomoc.

„Mobilné novorodenecké vozíky s moderným dizajnom budú prínosom nielen pre mamičky, zdravotníkov, ale najmä pre naše novorodeniatka, pretože doposiaľ sme na oddelení používali fixné jednomiestne postieľky. Nové vozíky nám umožnia individuálny prístup aj prevoz bábätiek, u ktorých sú žiaduce opakované odborné vyšetrenia. Vzhľadom na to, že úzko spolupracujeme aj s traumacentrom, praktické a pohodlné premiestňovanie bábätiek je pre nás skutočne veľkým prínosom,“ uviedla MUDr. Božena Pšeničková, CSc., primárka neonatologického oddelenia.

Odovzdávanie Hyundai ix1

Univerzitná nemocnica L. Pasteura (UNLP) v Košiciach je druhým najväčším poskytovateľom zdravotnej starostlivosti na Slovensku. Všetky pracoviská sú kvalitné a na východnom Slovensku jedinečné: napr. združená tkanivová banka, neurochirurgické oddelenie, oddelenie hematológie a onkohematológie, transplatačné centrum a replantačné centrum. Vďaka európskym štrukturálnym fondom sa UNLP podarilo vložiť veľkú investíciu do inovácie slovenskej úrazovej chirurgie a do poskytovania urgentnej zdravotnej starostlivosti, ktorá pozitívne mení kvalitu poskytovania zdravotníckych služieb obyvateľstvu celého regiónu (pre cca 1,5 mil. obyvateľov). UNLP je držiteľom osvedčenia pre výskum a vývoj a má ambíciu realizovať viaceré medicínsky orientované výskumné projekty, a to samostatne alebo spoločne s univerzitou a s inými výskumnými organizáciami. V UNLP sa za rok narodí približne 3000 detí.

Martin Saitz, generálny riaditeľ Hyundai Motor Slovakia, uviedol: „Nový model Hyundai ix1, ktorý založil kategóriu vozidiel CFV (Compact Family Vehicle), sme prvýkrát predstavili vlani na Slovensku a sme radi, že sa z toho stáva pekná tradícia. Rodina je pre nás prioritou číslo jeden, preto je úplne samozrejmé, že myslíme aj na tých najmenších a že našu aktivitu pre nich chceme naďalej rozvíjať. Už čoskoro predstavíme náš Hyundai ix1 aj v ďalších slovenských mestách. Želám všetkým bábätkám úspešný štart do života a ich rodičom veľa krásnych chvíľ a rodinnú pohodu,“ a dodal, „zároveň by som chcel poďakovať všetkým lekárom a sestričkám, ktorí sa o novorodencov a o ich mamičky tak príkladne starajú.“

Hyundai, DK

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov