Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


BMW 2 Gran Tourer

BMW prednedávnom uviedlo na trh svoj prvý automobil s pohonom predných kolies, BMW 2 Active Tourer. Po roku prichádza automobilka s ďalšou novinkou v podobe modelu BMW 2 Gran Tourer.

BMW s predným pohonom bolo donedávna nepredstaviteľné. V súčasnosti však spoločnosť predáva model 2 Active Tourer a onedlho sa pridá aj model 2 Gran Tourer, ktorý ponúkne 7 miest na sedenie.

Vozidlo má dĺžku 4 556 mm, šírku 1 800 mm a výšku 1 608 mm. Základný objem batožinového priestoru je 645 l, po sklopení zadných sedadiel sa zväčší na 1 905 l. Zadné sedadlá sú delené v pomere 40:20:40.

BMW 2 Gran Tourer BMW 2 Gran Tourer

Na pohon novinky bude slúžiť 5 preplňovaných motorov. Výkonové spektrum trojvalcov a štvorvalcov je od 85 kW (116 k) do 141 kW (192 k). Kombinovaná spotreba bude podľa výrobcu od 3,9 l/100 km do 6,4 l/100 km, čo zodpovedá emisiám CO2 od 104 g/km do 149 g/km.

Zážihové motory majú označenie 218i a 220i. Prvý bude trojvalec a druhý štvorvalec. Vznetové verzie sú 3. Prvá s označením 216d má trojvalcový motor, verzie 218d a 220d xDrive majú štvorvalcovú pohonnú jednotku.

BMW 2 Gran Tourer BMW 2 Gran Tourer

Model BMW 220d xDrive Gran Tourer bude v ponuke ako jediný prémiový kompaktný van s pohonom všetkých kolies a ponukou siedmich miest hneď od uvedenia na trh. Novinka bude mať k dispozícii balík služieb BMW ConnectedDrive, ktorý je už podľa najnovších tlačových správ zabezpečený pred hackermi.

BMW 2 Gran Tourer

Užitočnými pomocníkmi bude Head-Up Display alebo Traffic Jam Assistant, ktorý pomôže vodičovi v dopravných zápchach pridávaním, brzdením a udržaním vozidla v jazdnom pruhu. K dispozícii bude aplikácia myKIDIO, ktorá spríjemní cestu mladším pasažierom.

BMW 2 Gran Tourer BMW 2 Gran Tourer

Aplikácia je kompatibilná s tabletmi a ponúka obsah zameraný na rodiny s deťmi. Ovláda sa cez iDrive Controller a vodič ju tak má plne pod kontrolou. Vďaka aplikácii BMW Kids Cockpit môžu tiež deti sledovať čas príchodu, aktuálnu rýchlosť vozidla alebo vonkajšiu teplotu.

Novinka je dostupná v štandardnej verzii a v ďalších 4 modelových líniách. Prvá výbavová línia v ponuke je Advantage, potom Sport Line, Luxury Line a M Sport. Každá z nich zmení interiér a exteriér jednotlivých vozidiel.

MM, BMW

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov