Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nissan e-NV200 pre DHL v Miláne a Ríme

Kuriérska spoločnosť DHL začala v Miláne a Ríme využívať elektrické automobily . Zvolila si elektrické Nissany e-NV200.

Po uzatvorení rámcovej zmluvy o spolupráci, ktorú podpísal Nissan Italia a DHL Express, dodala spoločnosť Nissan 50 elektrických vozidiel e-NV200. Obe spoločnosti podpísali zmluvu už v júli minulého roka, dodávka prvých vozidiel prebehlo na začiatku tohto roka.

Spoločnosť DHL potvrdzuje svoj záväzok stať sa najviac „zelenou“ spoločnosťou vo svojom odvetví. Tieto nové automobily pomôžu spoločnosti splniť záväzok v kratšom časovom intervale . Model e-NV200 sa začal predávať v roku 2014 a zdieľa veľa technológii s najpredávanejším elektromobilom Nissanom Leaf.

Podľa spoločnosti DHL je použitie týchto vozidiel ďalšou súčasťou celosvetového programu GoGreen, ktorý navrhla spoločnosť Deutsche Post DHL. Cieľom je zníženie celosvetových emisií CO2 o 30 % do roku 2020.

Elektrické vozidlá sú tiež vhodné na vjazd do historických centier miest, kam majú automobily so spaľovacími motormi vstup zakázaný. Model e-NV200 testovalo niekoľko organizácii na celom svete a má tisícky spokojných zákazníkov.

V simulovanej prevádzke v oblasti Ríma dodal Nissan 45 dodávok, s ktorými testovali bežný pracovný deň. Počas rozvozu v centrách miest prešli testované automobily 120 km, na čo stačí jedno nabitie. Podľa Nissanu prejde model e-NV200 na jedno nabitie 170 km.

Podľa výskumu až 70 % európskych vanov najazdí za deň menej ako 100 km. Po Ríme a Miláne sa do projektu zapoja tiež mestá Florencia, Verona, Bologna, Neapol, Salermo, Bari a Catania. Modely e-NV200 majú výhodu voči konvenčným dodávkam v tichej prevádzke, svižnej akcelerácii a nižších prevádzkových nákladoch.

Nabitie batérie z 0 na 80 %  trvá menej ako 30 minút s využitím nabíjacieho systému CHAdeMO. Užitočná kapacita vanu je 770 kg a objem úložného priestoru je 4,2 m3. Batérie sú pod podlahou a nezasahujú do nákladového priestoru.

MM, Nissan

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov