Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Dakar 2015: Toyota Hilux opäť na stupňoch víťazov

Druhé miesto de Villiersa a von Zitzewitza z tímu Toyota Imperial je dôkazom sľubných výkonov Toyoty v najnáročnejšej súťaži.

Pri vyvrcholení vytrvalostných terénnych pretekov Dakar 2015 sa Toyota opäť dostala na stupne víťazov potom, ako Giniel de Villiers s Dirkom von Zitzewitzom vybojovali zaslúžené druhé miesto s Toyotu Hilux tímu Toyota Imperial.

Skvele tak doložili vyrovnanú formu juhoafrického tímu, ktorý mohol už štvrtý rok za sebou osláviť umiestnenie medzi najlepšou trojicou. Po 14 dňoch a vyše 9000 kilometroch jazdy v nesmierne náročnom teréne naprieč Južnou Amerikou prišiel Juhoafričan de Villiers so svojím nemeckým navigátorom do cieľa v Buenos Aires približne 35 minút za víťazom pretekov Nasserom Al-Attiyahom.

„Bol to pre nás skvelý Dakar,“ komentoval de Villiers. „Dokázali sme zviesť na trati veľmi tesný súboj. Náš Hilux tímu Toyota Imperial odjazdil súťaž bez jediného zaváhania a všetkým sme ukázali, že sa dokážeme smelo postaviť aj tým najlepším na trati.“

Vyzeralo to, že Toyota má blízko aj k tretiemu miestu, o ktoré sa usiloval súkromný jazdec Yazeed Alrahji skvelo jazdiaci so svojím Hiluxom, avšak v neskoršej fáze ho z bojov vyradil problém s elektrinou.

Povestnú húževnatosť Toyoty Hilux dokázali aj vozidlá tímu Overdrive Francúza Christiana Laveilleho a holandského pilota Bernarda Ten Brinka, ktorí dorazili do cieľa celkovo na šiestom, resp. siedmom mieste.

Na tohtoročnom Dakare sa predviedli vo výbornom svetle aj Toyoty Land Cruiser, ktoré pre seba ukoristili čistú sériu od prvého až do piateho miesta v kategórii produkčných vozidiel 4×4 so vznetovým motorom.

343-team-land-cruiser

Toyota, DK

 

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov