Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Volkswagen Passat: 5 hviezdičiek EuroNCAP

Najnovšia, ôsma generácia, Volkswagenu Passat absolvovala skúšku v EuroNCAP. Získala v nej za celkovú ochranu posádky maximálny možný počet hviezdičiek.

Nezávislá skúšobná organizácia EuroNCAP udelila novej generácii Volkswagenu Passat najvyššie možné ocenenie – 5 hviezdičiek. Najnovší Volkswagen Passat tak patrí k najbezpečnejším automobilom súčasnosti.

Novinka nahrádza generáciu, ktorá získala v roku 2010 v teste EuroNCAP tiež maximálne možné ohodnotenie piatimi hviezdičkami. Systém hodnotenia EuroNCAP je od roku 1997 považovaný za jednu z najdôležitejších noriem pre bezpečnosť vozidiel.

V tomto roku požiadavky na ochranu posádky a chodcov komisári z EuroNCAP opäť zvýšili. Napriek tomu získal nový Passat maximálny možný počet hviezdičiek. Zásluhu na tom má optimalizovaný skelet vozidla, sústava airbagov a inovatívne asistenčné systémy.

Volkswagen Passat B8 Volkswagen Passat B8

Celkové hodnotenie sa skladá zo štyroch oblastí: ochrana cestujúcich vpredu a vzadu, ochrana detí, ochrana chodcov, asistenčné a bezpečnostné systémy. Skúška na zistenie ochrany cestujúcich vpredu a vzadu pozostáva z čelného nárazu v rýchlosti 64 km/h a 40 % prekrytia automobilu, bočného nárazu do deformovateľnej prekážky v rýchlosti 50 km/h a bočného nárazu v rýchlosti 29 km/h do stĺpa.

Nová konštrukcia nárazníka a kapoty minimalizovala voči minulej generácii riziko zranenia chodcov. Komisári z EuroNCAP tiež ocenili optimalizované opierky hlavy na všetkých sedadlách, ktoré minimalizujú riziko poranenia krčnej chrbtice v prípade nárazu zozadu. Všetky sedadlá sú vybavené signalizáciou nezapnutých pásov. Pozitívne hodnotenie dostal nový Passat tiež v oblasti asistenčných systémov, komisári vyzdvihli systém Front Assist a City Emergency Brake. Za príplatok sú dostupné aj proaktívny systém ochrany cestujúcich, asistent jazdy v zápche (Traffic Jam Assistant), Emergency Assist a stabilizácia prívesu (Trailer Assist).

MM, Volkswagen

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov