Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Čo bude ďalej?

       Sem-tam sa objaví v médiách správa, ktorá nás vystraší. Slovensko je závislé od automobilového priemyslu, ktorý padá. Je pravda, že by sme mohli trocha diverzifikovať závislosti, ale možno nás čakajú celkom nové časy. Ekonomická analýza Future Automotive Industry Structure v roku 2004 predpovedala rast automobilového priemyslu do roku 2015. Čo bude potom?

Automobilky veľa zbroja, vymýšľajú všakovaké emotívne ťahy, reklamné triky a robia zo svojich výrobkov multifunkčných služobníkov. Nemalo by vás preto prekvapiť, keď váš nový automobil bude fungovať už výhradne iba so smartfónom ukrytým vo vrecku. Veď už dnes mu môžete diktovať krátke správy, e-maily, prezerať si sociálne siete.

Čo bude ďalej? Budú vozidlá simulovať rýchlu jazdu, aby ste sa za volantom bavili? Možno je to ešte ďaleko, ale ktovie, čo bude po novom roku. Už dnes sú autá inteligentné a vedia aj samy šoférovať. Ich prispôsobovanie sa novým časom, technológiám a IT dáva našej krajine nádej, že stále budeme mať čo vyrábať. Dôležitejšie bude udržať naše výrobné náklady na konkurencieschopnej úrovni.

 

Samuel Vanko, šéfredaktor

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov