Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Kupé a SUV v jednom: Mercedes-Benz GLE

Nové päťmiestne kupé Triedy GLE (dĺžka/šírka/výška: 4 900/2 003/1 731 cm) značky Mercedes-Benz vzniklo kombináciou dvoch úplne odlišných druhov vozidiel: je to športové kupé a zároveň SUV s pohonom na všetky štyri kolesá v jednom.

Nad výraznými rysmi robustného vozidla kategórie SUV v ňom však napohľad dominujú športové gény kupé: plynulé bočné línie, predĺžená a nízka kabína, výrazná maska chladiča s chrómovou lištou v strede i stvárnenie zadnej časti, tiež v štýle typickom pre športové modely vozidiel s hviezdou. V prémiovom interiéri vzbudzujú pozornosť ako prvé nielen športové sedadlá a kompaktný športový volant, ale aj prvky informačného a zábavného systému známeho z Triedy E a Triedy S. Displej tvorí súčasť prístrojovej dosky.

M        M

Novinka sa premiérovo predstavuje v troch modeloch, s výkonnými šesťvalcovými motormi napojenými na prvú deväťstupňovú automatickú prevodovku 9G TRONIC tejto značky a stále pohony všetkých kolies 4MATIC v kombinácii s prepracovanými riešeniami podvozka.

Prvý model GLE 350 d 4MATIC poháňa dieselový agregát 2,987 litra (190 kW/258 k; 620 Nm). Druhá alternatíva je s novým benzínovým motorom 2,996 litra (245 kW/333 k; 480 Nm). Obzvlášť príťažlivý je tretí model GLE 450 AMG, ktorý je prvým zástupcom novej línie produktov značky Mercedes-AMG: športových modelov AMG. Najvyšší model GLE 450 AMG má pritom bohatú sériovú výbavu. Okrem iného systém regulácie dynamiky jazdy DYNAMIC SELECT (umožňuje nastaviť od energicky-športových až po suverénne-pohodlné jazdné vlastnosti), športové priame riadenie i ďalšie systémy asistencie pre vodiča. Vozidlo je výnimočné i tým, že podľa zvoleného jazdného programu si samočinne (systémom regulácie dynamiky jazdy) mení i zvuk motora, svoje prístrojové vybavenie či dynamické osvetlenie. Nové, vyladené vzduchové pruženie AIRMATIC zasa prvýkrát používa bezstupňové a variabilné tlmenie ADS Plus (v dvoch základných modeloch je na želanie).

Mercedes-Benz, DK

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov