Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Výroba modelu A3 Sportback e-tron v Ingolstadte

Audi prednedávnom predstavilo svoj prvý plug-in hybrid A3 Sportback e-tron. S jeho sériovou výrobou začala automobilka v Ingolstadte.

Pre Audi bol začiatok výroby modelu A3 Sportback e-tron veľkou udalosťou. Išlo o prvý plug-in hybridný automobil z produkcie Audi. Výrobu spustili v lete za prítomnosti manažéra továrne v Ingolstadte Petra Kösslera a člena predstavenstva Audi Dr. Huberta Waltla.

Výrobu špeciálneho modelu implementovala automobilka do už existujúcej výrobnej linky, na ktorej beží produkcia bežného modelu A3. Audi denne vyrobí približne 50 vozidiel. Na začiatku produkcie to bolo len cca 30 vozidiel.

Audi A3 Sportback e-tron

Audi A3 Sportback e-tron využíva na pohon motor 1,4 TFSI s elektromotorom, ktorý vyvinie 75 kW (102 k). Spoločný výkon pohonného systému je 150 kW (204 k). Priemerná spotreba v cykle NEDC je 1,5 l/100 km, emisie CO2 35 g CO2/km.

Priemerná spotreba však platí pre vozidlo s naplno nabitou batériou. V čisto elektrickom režime prejde model A3 Sportback e-tron až 50 km. Dojazd na plnú nádrž benzínu je 890 km.

Audi pre výrobu  A3 Sportback e-tron nemuselo vykonať žiadne špeciálne úpravy linky; výrobu realizujú špeciálne školení zamestnanci spoločne s modelom A3 Sportback. Niektorí  dokonca majú kvalifikáciu ako elektrikári alebo elektro – špecialisti na výrobu automobilov.

MM, Audi

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov