Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Lexus LF-C2 koncept

Lexus predstavil na autosalóne v Los Angels nový štvorsedadlový roadster. Podľa automobilky ide o luxusnejšie orientovaný automobil, ktorý má zaujať na hlavnom trhu v USA.

Štúdia LF-C2 je automobilom absolútne bez strechy. Nemá k dispozícii žiaden druh hornej ochrany kabíny. Ide o otvorený automobil, v ktorom bude vodič neustále cítiť vietor vo vlasoch. Zárukou mimoriadneho zážitku za volantom je tradičný športový podvozok.

Vonkajší vzhľad je ovplyvnený tým, ako dokážu jednotlivé povrchové tvary odrážať farbu. S rôznymi hranami a zakriveniami odráža automobil za rôznych svetelných podmienok na každú stranu inú štruktúru farby.

Lexus LF-C2 Lexus LF-C2

Vonkajší lak tvorí viacero vrstiev. Prvá je bežný základ, nasleduje strieborná. Na ňu sa aplikuje svetlo žltá, cez ktorú  strieborná presvitá a vytvára briliantový efekt. Na ňu je nanesený posledný odtieň.

Predná čsť štúdie preberá črty súčasných vozidiel Lexus. Veľká maska chladiča so zalomením je jedným z nich. Dizajn podčiarkujú denné LED svetlá pod hlavnými svetlometmi v tvare písmena L.

Lexus LF-C2 Lexus LF-C2

Mále otvory v bočnom prahu vedú vzduch k zadným brzdám a von cez zadný difúzor. Koncept LF-C2 má vzadu štyri koncovky výfuku s chrómovým povrchom a nový zadný difúzor. Automobil stojí na päťlúčových diskoch s priemerom 20 palcov.

Stredná časť palubnej dosky pokračuje cez celý interiér až k zadnej časti automobilu. V strede palubnej dosky je centrálny monitor s ovládaním cez Touchpad. Medzi centrálnymi vetracími otvormi sú analógové hodiny. Kožený volant má malý priemer pre ľahké manévrovanie.

Sedadlá sú čalúnené bielo-šedou mäkkou kožou. Pod celou dĺžkou okien sú umiestnené LED svetlá pre jemné osvetlenie interiéru. Lexus neuverejnil bližšie technické údaje. Známe sú len rozmery vozidla. Dĺžka automobilu je 4 715 mm, šírka 1 840 mm a výška 1 385 mm.

MM, Lexus

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov