Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Opel: Adam S v predaji

Malý Opel Adam nie je na trhu veľmi dlho a už do ponuky pribudol výkonný variant. Opel začal s predajom modelu Adam S, ktorý bude dostupný u predajcov od začiatku budúceho roka.

Nový športový Adam S bude výnimočným automobilom. V procese individualizácie budú dostupné rôzne fareby strechy a prvky interiéru, ktoré budú podčiarkovať štýl majiteľa malého športovca.

Najdôležitejšou technickou novinkou je však 1,4-litrový zážihový motor s preplňovaním. Maximálny výkon je 110 kW (150 k) krútiaci moment vrcholí hodnotou 220 Nm v rozmedzí 2 750 až 4 500 ot./min.

Malý automobil s touto pohonnou jednotkou šprintuje z 0 na 100 km/h za 8,5 sekundy. Zrýchlenie z 80 na 120 km/h na piatom rýchlostnom stupni trvá 7,9 sekundy. Maximálna rýchlosť je 210 km/h.

Opel 1,4 Turbo

Motor spĺňa emisnú normu Euro 6 a priemerne spotrebuje 5,9 l/100 km. Má plynulo meniteľné časovanie ventilov a turbodúchadlo integrované do výfukového potrubia. Táto úprava znižuje hmotnosť a umožňuje kompaktnejšie rozmery.

Ďalšie úspory hmotnosti prináša liatinový blok s dutou konštrukciou, duté vačkové hriadele a plastové sacie potrubie. Špeciálne naladený športový podvozok ponúka vyvážené jazdné vlastnosti na okruhu a aj na kľukatej horskej ceste.

Opel Adam S Opel Adam S

Na mieru vyrobené brzdy zaručia prvotriedne spomalenie. Pod 18-palcovými diskami kolies s dizajnom Typhoon upútajú červené brzdové strmene. Adam S bude ľahko identifikovateľný predným podspojlerom, bočnými prahovými lištami a predĺženým zadným nárazníkom.

V interiéri zaujmú športové pedále a voliteľné exkluzívne športové sedadlá Recaro, dostupné výlučne pre tento model. Nový Adam S štartuje na nemeckom trhu s cenou 18 690 € .

MM, Opel

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov