Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Opel Zafira s 500 000 km

Automobilky sa rady chvália automobilmi, ktoré dokázali prejsť vysoký počet km. Prednedávnom sme písali o “nezničiteľnom” Mercedese G s najazdenými 800 000 km. Opel predstavil Zafiru s 500 000 najazdenými km.

Opel Zafira prvej generácia sa začala vyrábať v roku 1999. V roku 2002 sa pre ňu rozhodol Andreas Schild z Frankfurtu. Automobil využíval na najrôznejšie účely a po 12 rokoch na tachometri zasvietilo číslo 500 000.

Jubilejný automobil dosiahol  500 000 kilometrov na nádvorí Adam Opel Haus, kde sa majiteľ stretol s šéfom Opel Group Dr. Karl-Thomas Neumannom. Zafir poháňa 2,2 litrový vznetový štvorvalec DTI s výkonom 92 kW (125 k).

Automobil je v stupni výbavy Executive. Majiteľ počas prevádzky menil len bežné spotrebné veci, ako sú brzdové kotúče, platničky a olej. Na automobile už nie je pôvodný zadný tlmič výfuku, dve závesné vzpery (bez tlmičov) a čerpadlo posilňovača riadenia. Všetky ostatné diely sú pôvodné vrátane motora.

Opel Zafira 500 000 km Opel Zafira 500 000 km

Majiteľ využíval automobil na krátke trasy s občasnými dlhšími výletmi do južnej Európy. Opel Zafira napr. pri jednej ceste odviezol 495 fliaš vína a podľa majiteľa s tým nemal nikdy žiaden problém. Pre automobilku Opel je táto Zafira výnimočným kúskom, ktorý dostane miesto v múzeu.

Majiteľ Schild mal automobilku Opel vždy v obľube. Jeho prvým vozidlom bol Opel Record 1900 L z roku 1965. Tento kus si kúpil jeho strýko hneď po tom, ako v roku 1978 absolvoval vodičský kurz. Jeho ďalšími automobilmi boli Opel Kadett, Omega a ďalšie Zafiry.

Andreas Schild prezradil, že najradšej mal otázky od svojich kamarátov, ktorí sa pýtali na prevádzku Zafiry. Ich každodennou uštipačnou otázkou bolo: „Tak čo, ešte stále funguje?“

MM, Opel

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov