Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Volkswagen Beetle s novými motormi

Volkswagen Beetle a Beetle Cabrio sú veľmi štýlovými automobilmi. Automobilka pre ne pripravila nové motorizácie a nové asistenčné systémy.

Volkswagen Beetle v súčasnosti využíva modulárnu platformu MQB. Na rovnakej platforme stoja prakticky všetky automobily nižšej strednej triedy a strednej triedy od koncernu Volkswagen. Implementácia nových motorov a technológií tak pre automobilku nebola príliš nákladná.

K dispozícii budú 3 zážihové a dve vznetové verzie. Najslabšia zážihová verzia má zdvihový objem 1,2 litra, výkon 77 kW (105 k) a spotrebu 5,5 l/100 km. Silnejší motor 1,4 TSI má 110 kW (150 k) a priemernú spotrebu 5,8 l/100 km.

Najsilnejšou zážihovou verziou bude 2,0 TSI s výkonom 162 kW (220 k) a priemernou spotrebou 6,5 l/100 km. Táto verzia voči predchodcovi získala navyše 7 kW (10 k) a spotreba paliva klesla o 13 %.

Obe vznetové verzia majú rovnaký zdvihový objem 2,0 litra. Slabšia pohonná jednotka má výkon 81 kW (110 k) a priemernú spotrebu 4,3 l/100 km. Silnejšia verzia ponúkne 110 kW (150 k) a priemernú spotrebu 4,6 l/100 km. Všetky motory spĺňajú emisnú normu Euro 6.

Vo výbave je odteraz k dispozícii navigačný systém Discover Media. Parkovacia kamera môže prenášať obraz zo zadnej časti automobilu na obrazovku navigácie. Na obrazovke sa pritom zobrazia pomocné čiary.

Z nových systémov sú k dispozícii Rear Traffic Alert pre výstrahu o možnom náraze zozadu a systém Blind-Spot, ktorý monitoruje mŕtvy uhol. Novinkou je tiež režim plachtenia pre automatickú prevodovkou DSG.

V oblasti mobilných služieb budú k dispozícii informácie o počasí alebo dopravných zápchach. Nové sú tiež interiérové balíčky Tornado, Pure White a Reflexsilber, ktoré môžu byť kombinované s rôznymi farbami exteriéru.

V exteriéri pribudne možnosť chrómovaných krytov spätných zrkadiel. Najslabšia motorizácia začína s cenou 17 825 €, kabriolet štartuje na 22 125 €.

MM, Volkswagen

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov