Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Porsche stavia novú továreň na motory

Značke Porsche sa v posledných rokoch veľmi darí. Z donedávna malej automobilky, ktorá predávala niekoľko desiatok tisíc automobilov ročne, je dnes veľký podnik s ročným predajom vyše stotisíc vozidiel. Porsche preto rozširuje výrobné kapacity aj v oblasti motorov.

V nemeckom Zuffenhausene Porsche dokončuje hrubé stavebné práce a montáž oceľových nosníkov svojej novej továrne na motory. Nová motoráreň má podľa automobilky stáť do roku 2016.

Na ploche necelých 10 000 m2 bude výrobná linka, logistická plocha, testovacie pracovisko pre motory a kancelárie. V dvojpodlažnom komplexe nájde zamestnanie približne 400 ľudí. Územný plán pre zmenu priemyselného areálu Porsche Werk získal najvyššie vyznamenanie nemeckého Združenia pre udržateľnú výstavbu.

Investícia dosiahla asi 80 miliónov €. Podľa Dr. Olivera Bluma, člena výkonnej rady výroby Porsche, bola táto investícia záväzkom spoločnosti do rozšírenia výroby v meste Zuffenhausen.

Porsche Zuffenhausen

Celý areál Porsche Werk má rozlohu 28 hektárov. K automobilke sa pripoja ďalšie dve spoločnosti, ktorú tu postavia svoje výrobné továrne. Do roku 2016 tu plánuje Porsche investovať viac ako 300 miliónov €.

Súčasné budovy v Porsche Werk sa využívali na výrobu prevodoviek. Na mieste bývalého skladiska pre električky dnes stojí stredisko na školenie zamestnancov. Porsche rozširuje rozlohu svojho majetku na viac ako 600 000 m2.

V priebehu ďalších rokoch bude Porsche investovať vyše miliardy € do stavebných projektov v Nemecku, s cieľom zabezpečiť ďalší rast automobilky. Plány zahŕňajú 95 miliónov € na nové testovacie centrum pre pohonné systémy v nemeckom Weissachu a 500 miliónov € do rozšírenia továrne v Lipsku pre plnú výrobnú kapacitu Panamery. Ďalších 25 miliónov € investuje Porche v nemeckom Osnabrücku do budúcej montáže komponentov pre Porsche Cayenne.

MM, Porsche

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov