Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


BMW na Essen Motorshow 2014

BMW na výstave automobilov a príslušenstva v nemeckom Essene predstavilo rozsiahlu úpravu M Performance pre viaceré modely a miernu úpravu na zvýšenie výkonu motora pre modely X3 a X4.

Nové prvky výbavy budú dostupné pre modely X3, X4, M3, M4 Coupe a M4 Cabrio. Pre modely X3 a X4 zahŕňa nový paket čierne obličky na maske chladiča, vonkajšie spätné zrkadlá a pre model X4 zadný spojler.

Komponenty z uhlíka sa vyrábajú ručne. V príplatkovej výbave M Performance sú tiež disky kolies, ktoré môžu mať priemer až 21 palcov. Medzi príplatkovými kolesami budú kvalitné kované disky a disky dvojfarebne lakované.

BMW X4 M Performance BMW X4 M Performance

V interiéri bude za príplatok dostupná nástupná lišta s LED podsvietením a nápisom BMW M Performance. Zvláštnosťou je jej napájanie z batérie; preto bude ľahko dostupná pre všetky modely. Ozdobné prvky v interiéri budú v kombinácii Alcantary a uhlíka.

Ďalším prvkom M Performance je volant s lemovaním z uhlíka a Alcantary. Kryty pedálov a miesta na pravú nohu budú v nerezovom vyhotovení. Upravené budú tiež rohože s logom M Performance. Nový kľúč v kombinácii Alcantary a uhlíka s modrým podsvietením bude perfektne ladiť so športovým charakterom vozidiel.

BMW X4 M Performance

Pre modely X3 a X4 s motorom 3,0 d a výkonom 190 kW (254 k) je pripravený chip, ktorý zvýši maximálny výkon na 210 kW (281 k). Krútiaci moment sa zvýši až na 600 Nm. Zrýchlenie z 0 na 100 km/h sa zlepší o 0,3 sekundy. BMW X3 zrýchli na 100 km/h za 5,6 sekundy a model X4 za 5,5 sekundy.

Pre verziu X4 xDrive35i bude k dispozícii tlmič výfuku M Performance. V nastaveniach pribudne režim Track určený pre jazdu na okruhu. Ozdobné kryty koncovky výfukov v chróme budú k dispozícii pre najslabšie vznetové motory.

Pre modely M3, M4 kupé a kabrio budú k dispozícii nové aerodynamické komponenty. Pre predný nárazník pribudne väčšie množstvo uhlíkových prvkov, zadný difúzor a spojler budú výlučne z uhlíkových vlákien.

BMW M4 M Performance BMW M4 M Performance

V interiéri pribudne volant M Performance s Race displejom. Hlavným materiálom je kvalitná Alcantara a v hornej časti je integrovaný displej pre zobrazenie údajov o bočnom a pozdĺžnom zrýchlení, stopiek a iných prevádzkových údajov.

BMW M4 M Performance BMW M4 M Performance

Športový tlmič výfuku špeciálne vyvinutý pre modely M3 a M4 prinesie dotvára zvuk radového šesťvalca. Vo výfukovom systéme bude niekoľko klapiek . Tlmič bude vyrobený z titánu a výfukový systém z nerezovej ocele.

MM, BMW

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov