Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Daimler začne s partnerom v Číne vyrábať aj kompakty

V prvom kvartáli roku 2015 sa v Číne začne výroba Triedy GLA a následne ďalších kompaktných modelov značky Mercedes-Benz.

Daimler AG k tomu prispeje investíciou vo výške približne jednej miliardy eur. Vyplýva to z najnovšej dohody, ktorú v Nemecku uzatvorili Daimler a jeho čínsky partner BAIC Motor Corporation.

„Dohoda potvrdzuje našu dlhodobú orientáciu na strategické partnerstvo s BAIC, ako aj našu perspektívnu dôveru v kľúčový trh v Číne, ktorý má enormný potenciál pre kompaktné prémiové vozidlá.“ Zdôraznil okrem iného pri podpise dohody Dr. Dieter Zetsche, predseda predstavenstva Daimler AG a vedúci divízie Mercedes-Benz Cars.

Partnerstvo medzi spoločnosťami Daimler a BAIC doposiaľ, okrem iného, zahrnovalo produkciu v ich čínskych dcérskych, respektíve joint venture spoločnostiach Triedy C i Triedy E (oboch v dlhej verzii) ako aj Triedy GLK. Tiež výrobu stredne ťažkých a ťažkých nákladných vozidiel značky Auman. Či produkciu štvor- a šesťvalcových motorov, ktoré sa montujú do osobných, ako aj dodávkových vozidiel.

Daimler, DK

Mercedes China

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov